Xeikon integreert beveiliging, toegangscontrole en aankopen in het bedrijfsrestaurant dankzij Sterkens Security

Sterkens_XeikonDe beveiligingsuitdaging is soms enorm groot voor Sterkens Security uit Malle. Onlangs werd de ontwikkelingsafdeling van Xeikon, ontwikkelaar van digitale printers die steunen op hoogtechnologische ontwikkelingen, op amper twee weken streng beveiligd.

Xeikon Manufacturing and R&D Center houdt kantoor in Lier en Ieper, maar Xeikon beheert daarnaast verschillende andere sites. “In elke vestiging voerde Sterkens Security een grondige studie uit en installeerde een sterke oplossing naar inbraakbeveiliging, camerabewaking, toegangscontrole en brandbeveiliging toe”, zegt Roel Sterkens van Sterkens Security.

Daarvoor gebruikt de Kempense firma met meer dan 30 jaar ervaring een Axiom V (Axiom 5) Enterprise Security Management System. “Dat is een uitgebreid systeem dat inbraakbeveiliging, camerabewaking en brandbeveiliging met elkaar koppelt en waarop tot 100 000 gebruikers aangesloten kunnen zijn.”
Sterkens Security streeft ook samen met de klant naar een doorgedreven vereenvoudiging en efficiëntie. “We integreerden het kassasysteem van het restaurant in onze toegangscontrole”, legt Roel Sterkens uit. “Zo betalen medewerkers in het restaurant met hun toegangscontrolekaart.”
Ook de beveiliging van de data in de severroom neemt het team van Sterkens Security voor zijn rekening. “Hiervoor gebruikten we een installatie die blust door een deel van de lucht in het lokaal te vervangen door het inert-gasmengsel dat in de hogedrukcilinder opgeslagen wordt.”

sterkens Werf beveiligingMaar ook na de installatie blijft Sterkens Security zich dag en nacht voor de klant inzetten. “We zijn altijd bereikbaar, volgen de verbinding met de meldkamer nauw op en controleren geregeld onze systemen.” Meer dan 6000 klanten weten die aanpak van de Kempense firma sterk te waarderen.