“Wij verkopen veiligheid”

Beveiliging is van alle tijden en het belang ervan neemt de laatste jaren alsmaar meer toe. Dat ondervindt ook Gust Dierckx die met DNCS en dochterbedrijf Towereye een aanhoudende groei kent. En ook 2017 belooft een bloeiend jaar te worden voor het bedrijf uit Gierle dat gespecialiseerd is in netwerk- en beveiligingssystemen. “Er is geen enkele business die harder groeit dan die van camera, technologie en software. Qua security is het nog maar net begonnen, als ik eerlijk mag zijn”, vertelt de 49-jarige Dierckx.

Ambitie als sleutel tot succes

Het verhaal van DNCS begon in 2007. Dankzij zijn jarenlange ervaring in de IT- en telecomsector voelde Gust Dierckx destijds aan dat er in de beveiligingswereld een verschuiving richting IT zat aan te komen. Meer was er voor hem niet nodig om de stap te wagen en DNCS op te richten: het eerste bedrijf in de Kempen dat beveiligingsoplossingen volgens de hedendaagse IT-normen bood. “We zijn begonnen met één salesman en één technieker in de woonkamer. In 2010 hebben we dan geïnvesteerd in het gebouw waar we nu zitten, omdat we geloofden dat we in een sterk groeiende onderneming zaten. Ondertussen kan het bedrijf op een 20-tal medewerkers rekenen.” DNCS zet vaste IP-camerasystemen, IP-toegangscontroles en bekabelde en draadloze netwerken bij grote bedrijven en kmo’s op.

Dierckx heeft een gezonde ambitie en ziet continue opportuniteiten, steeds met oog voor de toekomst. Dat resulteerde in 2012 in de titel van kmo-Laureaat van de provincie Antwerpen. In datzelfde jaar werd ook Towereye opgericht. Het dochterbedrijf van DNCS, dat tijdelijke beveiligingssystemen installeert en tijdelijke netwerken oplevert, is intussen tot een belangrijke speler op de Belgische markt uitgegroeid. “Met Towereye richten we ons op werfbewaking, projectopvolging, evenementen, … Kortom, dingen die van tijdelijke duur zijn”, licht Dierckx toe. “Grote festivals zoals Tomorrowland, Groezrock en Graspop hebben hun weg naar ons reeds gevonden.”

IT-gerelateerde werking

“Wij bieden een totaaloplossing voor de klant door een op maat gemaakt systeem te integreren”, duidt Dierckx. “Dankzij de IT-gerelateerde werking kunnen wij via een eigen cloudserver en hardware alles controleren. Vanuit één locatie zijn wij in staat om voor 95% van de problemen, zowel in binnen- als buitenland, een oplossing te bieden.” Die volledige controle door DNCS vinden bedrijven de dag van vandaag heel belangrijk en dat vertaalt zich in belangrijke klanten. “Onze geleverde diensten zijn over verschillende sectoren verspreid. In de retailsector behoren Albert Heijn, Spar en Delhaize tot onze klanten. Bij de automobiele sector gaat het om garages van Mercedes, Renault, Toyota en D’Ieteren. Ook Thomas Cook, Deschacht NV, Van Raak, Brouwerij Corsendonk en energieleveranciers Eneco en ENI kunnen rekenen op onze op maat gemaakte beveiliging.”

Investeren in de toekomst

DNCS heeft in de loop der jaren een belangrijke expertise op het gebied van IT opgebouwd. “Veel bedrijven komen naar ons toe met een probleem op het netwerk. Onze expertise rond die IT-gerelateerde problemen gaan we de komende maanden meer uitspelen. Daarvoor is een goed businessnetwerk nodig. Een netwerk dat ik in de Brusselse regio reeds heb en in de Kempen volop aan het uitbreiden ben.” Verder wil Dierckx de Return On Investment voor zijn klanten optimaliseren door in het aspect van intelligente camera’s (face recognition, people counting, heatmapping, motion detection en nummerplaatherkenning te blijven investeren. Ook in de logistieke wereld, waar vandaag de dag nog oneindige mogelijkheden zijn om goede oplossingen voor vaak voorkomende problemen te bieden aan de hand van camera’s of andere sensoren, wil het bedrijf een sterke waarde worden. “Vooral het blijven handhaven van onze first line positie vormt de grootste uitdaging. Daarvoor moeten we ook in onze medewerkers blijven investeren en zo behoort een meer uitgebreide DNCS academy eveneens tot onze plannen”, communiceert Dierckx.

Driemaal vieren in 2017

Met DNCS en Towereye viert Dierckx driemaal in 2017. “Op 25 mei 2007, de dag van mijn 40ste verjaardag, heb ik DNCS in het leven geroepen. Dit jaar zal ook Towereye al vijf jaar actief zijn. Het wordt dus een triple party die we gepast zullen vieren: mijn 50ste verjaardag, 10 jaar DNCS en 5 jaar Towereye.”

DNCS, gevestigd in Gierle (Lille), is een dienstverlenende onderneming en specialiseert zich in het opzetten van IP-camerasystemen, IP-toegangscontroles en bekabelde en draadloze netwerken.

3214718156

info@dncs.be

http://www.dncs.be/home