TURNHOUT – Met tien zijn ze, de vennoten die Ac|s Accountants en Belastingconsulenten besturen. De nieuwste onder hen is Bert Clymans. Hij staat al enige tijd aan het hoofd van het kantoor in Turnhout, maar buigt zich sinds kort dus ook over het volledige Ac|s-verhaal. Zijn visie? Tussen de medewerkers staan om zo de voeling met klanten voortdurend te behouden.

Ac|s Accountants en Belastingconsulenten zag in 1975 het levenslicht. Sindsdien ontzorgt de onderneming kleine, middelgrote en grote bedrijven, maar evengoed starters, door de volledige administratie te beheren. Daarnaast vervult Ac|s de rol van betrouwbare gesprekspartner en adviseur.

Het Kempense bedrijf telt intussen tien vennoten. Zo wordt de vestiging in Ravels door Ronny Luyten, The Thoai Nguyen, Vicky Bayens, Kelly Noels en Yves Krieckemans geleid. Dietmar Van Dyck en Geert Van Dyck staan in voor het kantoor in Herentals, Roel Fleerakkers in Hoogstraten en Dirk Goris in Mol. In januari 2018 vervoegde Bert Clymans, actief vanuit Turnhout, zich bij dit negental. Begin deze maand sloot LBO Accountants uit Wijnegem zich nog aan bij Ac|s. Dit brengt het totaal dus op 6 vestigingen

Opgegroeid in het bedrijf

Dat Bert Clymans de tiende vennoot zou worden, hoeft geen verrassing te zijn. De 31-jarige ondernemer is al tien jaar aan de slag bij Ac|s. “Tijdens mijn studies Accountancy & Fiscaliteit aan de toenmalige Katholieke Hogeschool Kempen, heb ik mijn stage bij Ac|s in Ravels doorlopen. Ik ben nadien blijven hangen en gestart als dossierbeheerder. Vier jaar later promoveerde ik naar Turnhout waar ik de leiding had over drie medewerkers. In 2016 hebben we hier dan een kantoor overgenomen en zijn we uiteindelijk gegroeid tot een gedreven team van 8 mensen.”

Als kantoorverantwoordelijke leidde Bert Clymans de vestiging in Turnhout als een deel van de groep. In zijn nieuwste functie zal dat niet anders verlopen. “Het is altijd interessanter als je niet alleen het pad vanuit Turnhout kan uitstippelen, maar ook het totale plaatje kan bekijken. Ik ken het bedrijf door en door en ben er dan ook van overtuigd dat mijn expertise de onderneming ten goede zal komen. Bovendien ben ik 31 en heb ik dus nog een lange carrière voor mij liggen. Die hoop ik volledig met Ac|s te kunnen afleggen.”

De toekomst van morgen

Als nieuwe vennoot blijft Bert Clymans dezelfde werkwijze en visie van voordien behouden. “Ik hou niet van een aparte kantoorruimte voor mezelf omdat het een brug creëert tussen mij en het team. Daarom zit ik meestal tussen de medewerkers. Ik wil de voeling met hen en de klanten immers behouden, zeker in deze digitale wereld waar almaar meer klanten almaar meer vragen hebben. Dan moet je kort op de bal kunnen spelen, en dat gaat het makkelijkste als je overal dicht bij zit.”

Opvallend is dat het team in Turnhout heel jong is. Op één iemand na – hij is twee weken ouder dan de 31-jarige vennoot – is iedereen jonger dan Bert Clymans. “De digitale wereld staat niet stil. Nu al, met Ac|s Connect, staan we onze klanten continu bij in die wereld. Het online platform maakt van facturen doorsturen en cijfers raadplegen een kinderspel. Maar ook de toekomst van morgen is een uitdaging. Het is een toekomst waar de job van boekhouder niet gaat verdwijnen, maar wel flink gaat veranderen. Er liggen nog heel wat opportuniteiten om de hoek en met dit jonge, gedreven team willen we daar een belangrijke rol in blijven spelen.”

Ac|s Accountants en Belastingconsulenten met kantoren in Herentals, Hoogstraten, Mol, Ravels, Turnhout en Wijnegem is specialist in het beheer van administratie en betrouwbaar adviseur.

014 42 00 61

turnhout@acsac.eu

www.acsac.eu/