Onder de brede noemer van oliën en vetten biedt LIPA Family dagelijks een meerwaarde aan bedrijven actief in de voeding en de recyclage van voeding. De groep biedt duurzame oplossingen voor het recycleren van voedingreststromen, op een maatschappelijke en ecologische verantwoorde manier.

LIPA Family heeft de voorbije jaren ook een sterke metamorfose ondergaan. Zo werd in 2015 de waterzuiveringsinstallatie in Olen overgenomen en legde de groep ook zijn hand op Frozen Fresh Petfood, het voormalige Cryns, uit Bree. In 2016 volgde de overname van SAF Recyclage en SAF Horeca uit Maldegem, respectievelijk actief in de ophaling van gebruikte en de levering van verse frituuroliën en –vetten. De puzzelstukjes blijven zo mooi in elkaar passen.

“De toekomst brengt ongetwijfeld verdere optimalisaties, synergiën en innovaties met zich mee. Wij kijken dan ook voortdurend uit naar samenwerkingsverbanden met onze klanten en leveranciers”, zegt bestuurder Wim Van den Berghe. “Ondernemerschap betekent voor ons in de eerste plaats het benutten van onze schaalvoordelen. Door overkoepelende activiteiten zoals aankoop van (grond)stoffen, transport, boekhouding en HR verder te centraliseren, kunnen we onze klanten aan de beste prijzen ten dienste blijven staan.”

Op die manier positioneert LIPA Family zich vandaag des te meer als een sterke partner voor het recycleren van voedingsreststromen tot hoogkwalitatieve dierlijke vetten en eiwitten. Circulaire productieprocessen vormen daarbij de rode draad. Alles wat wordt opgehaald of geleverd, wordt ook verwerkt door de groep. Dat gebeurt met 11 bedrijven en 195 medewerkers, actief in de food, support, recycling en logistiek.

“De activiteiten in Olen focussen zich voornamelijk op de verwerking van bijproducten uit de slacht voor de productie van grondstoffen voor de petfood-, veevoeding- en meststoffenindustrie én op de verwerking van afvalwateren uit voedingsindustrieën. De diepvriesopslag en de droge opslag bieden dan weer plaats aan 7.000 pallets, plaatsen die ook aan derden ter beschikking worden gesteld”, legt business unit manager Nick Meylemans uit. Verder is LIPA Family bedrijvig in Bavegem, Lokeren, Maldegem en Moen.

 

 

LIPA Family is uw partner voor duurzame langetermijnoplossingen op maat voor het recycleren van voedingsreststromen tot hoogkwalitatieve dierlijke vetten en eiwitten.

+32 (0)9 363 93 33

info@lipafamily.be

lipafamily.be/