Wondernemer: Roel Sterkens van Sterkens Security uit Oostmalle

STerkens

Roel Sterkens 35 jaar, wonende te Gierle, zaakvoerder/ondernemer Sterkens Security, Mastering Engineer/producer, Voetbalsupporter FC Gierle, fervente zwemmer en mountainbiker.

Al van jongsaf is hij met techniek bezig. Zijn ouders hadden een bedrijf in electronische beveiliging en hij groeide op in een muzikale familie waarna hij de audiotechnieken snel onder de knie kreeg.

Sterkens SecurityWondernemer Roel Sterkens

In 2010 nam hij Sterkens alarmsystemen over van zijn ouders. Hij reorganiseerde het bedrijf en zo kwam Sterkens Security tot stand.

Het hoofdsegment inbraakbeveiliging werd ingehaald door camerabewaking en toegangscontrole, iets waar Roel Sterkens al 15 jaar projectleider in was.

Zijn drijfveer om grote bedrijven aan te trekken door een solide beveiligingsinstallatie aan te bieden, maakte het noodzakelijk dat hij als zaakvoerder ook zelf op de werf kwam. Zo kon en kan hij de situatie beter inschatten en een oplossing op maat aanbieden. Dit wordt door zijn klanten ten zeerste gewaardeerd.

Op 3 jaar tijd verdubbelde de omzet van Sterkens Security en er werken momenteel 23 mensen. Vooral grote investeringen zoals het opzetten van een 24h dienst bezet door 3 mensen, IT-diensten professionaliseren, opzetten van een cloudoplossing voor toegangscontrole systemen in kantoorgebouwen zonder conciërge waren inspirerend voor deze groei.

Audio Mastering Studio

foto1Al 15 jaar is Roel Sterkens eigenaar van een audio mastering studio in Turnhout. Deze heeft hij niet enkel als doel producties te maken maar dient eveneens om de opnames van andere producers naar een hoger niveau te brengen.

Hij geeft in zijn studio opleidingen aan jonge mensen met talent. Hij werkt zowel in Security als Audio graag met jonge mensen omdat zij niet worden afgeremd door slechte ervaringen. Ze hebben een enorme drijfkracht en ze zijn slimmer doordat ze opgroeiden met het internet.

Iemand die met vragen zit als: “Welke opname klinkt het beste 44.100khz of 192.000khz in 16bit, 24bit of 32bit float?”, zal verrassende maar duidelijke antwoorden krijgen van Roel Sterkens.

Wanneer heeft deze ondernemer hier nog tijd voor? (Roel: Dan is het al lang donker :))

Voetbal Supporter/Sponsor

Elke zaterdagmiddag vind je Roel Sterkens naast het voetbalplein in Gierle. Hier is hij supporter van de beste ploeg van ’t land: de Duiveltjes U8 FC Gierle.

Het weekend wordt gereserveerd voor de kinderen, al is het werk nooit veraf. Zo vindt het personeel van de administratie maandagochtend in hun mailbox een heleboel nieuwe ideeën en oplossingen voor de toekomst. foto

Sporter

Roel Sterkens is een fervente zwemmer en mountainbiker, zondagvoormiddag vind je hem meestal in de bossen van Kasterlee.

Dit is een moment om stoom af te blazen en na een rit van 45 km trakteert hij zichzelf op een trappist van (hoe kan het ook anders) Westmalle!

Linkedin: Roel Sterkens

Contact
Turnhoutsebaan 116, 2930 Oostmalle
T: 03 311 68 72
E: info@sterkenssecurity.be
W: sterkenssecurity.be