Wondernemers Bob Cuypers en Rudi Zeelmaekers spreken over hun fusie

VHG en Kantoor Cuypers: ondernemen, ontzorgen en werk geven

Kristof Meesters, Bob Cuypers, Rudi Zeelmaekers

Kristof Meesters, Bob Cuypers, Rudi Zeelmaekers

Begin oktober sloot kantoor Cuypers in Geel aan bij de bedrijfsadviesgroep Van Havermaet Groenweghe (VHG). Bob Cuypers, oprichter van het Kantoor Cuypers Boekhouding en Fiscaliteit, werd partner bij VHG en omgekeerd werden de zes partners van VHG ook aandeelhouder bij het Kantoor Cuypers. Hoe kwam deze fusie tot stand en wat waren de beweegredenen? Een warm verhaal over strategie, ondernemerschap, continuïteit en werk geven.
Bob Cuypers en Rudi Zeelmaekers, partners bij VHG, ontmoetten elkaar begin 2013 voor het eerst in een zakelijke samenwerking. Bob begeleidde het ene bedrijf, Rudi het andere. „We leerden elkaar kennen als ‚tegenstrevers’: ik behartigde de belangen van mijn cliënt, Bob die van zijn opdrachtgever”, vertelt Rudi Zeelmaekers. „Het verhaal werd zeer professioneel afgerond, beide partijen waren tevreden met de regeling, en ook Bob en ik hielden een erg goed gevoel over aan de manier van samenwerken. Op een dag had ik een meeting met Bob in het kader van die regeling. We begonnen te praten over ons kantoor, over onze werking en over onze visies. Bleek dat we heel wat aanknopingspunten hadden: onze aanpak op vlak van accountancy was gelijkaardig, onze visies sloten bij elkaar aan, we deelden dezelfde ambities.”

De tijd dat een accountant of boekhouder louter de geschiedenis schreef, is voorbij

„Onze activiteiten waren op bepaalde vlakken gelijklopend, op andere vlakken weer complementair. Rudi en ik zagen heel snel de mogelijkheden van synergiën tussen onze bedrijven”, zegt Bob Cuypers. „Van een boekhouder wordt nu veel meer verwacht dan een paar jaar geleden. De tijd dat de accountant of boekhouder louter de geschiedenis schreef, is voorbij. Hij moet ook mee de strategie uitzetten en krijgt steeds meer verantwoordelijkheden toegedicht. VHG heeft heel wat diensten uitgebouwd rond het accountancygebeuren waarmee ze ondernemers ondersteunt en ontzorgt op diverse vlakken: HR, fiscaliteit, opvolging en successie, juridische vraagstukken … Om een antwoord te kunnen bieden op die uitdagingen voor mijn klanten, moest ik in het verleden altijd externe expertise inhuren. Ik voelde me daar niet altijd even comfortabel bij. Door het feit dat we nu samenwerken, kan ik de expertise en knowhow van VHG mee inzetten en dat is erg goed nieuws voor mijn klanten.”

Ook voor VHG speelden strategische voordelen bij een samenwerking. „Het merendeel van de klanten van VHG situeert zich in Limburg. Het is onze ambitie om ons actieterrein geografisch uit te breiden, en naast de Kempense bedrijven ook ondernemingen in Antwerpen en Vlaams-Brabant te bedienen. Door de fusie met Bob Cuypers verankeren we ons in het Kempens bedrijfsleven. Bob is immers al 25 jaar actief in de Kempen. Naast vestigingen in Herentals en Geel is VHG ook vertegenwoordigd in Hasselt en Genk, met een totaal van meer dan 160 medewerkers.
De helft van deze mensen werken rond accountancy en boekhouden, de anderen zijn specialist in allerlei multidisciplinaire dienstverleningen zoals Ondernemingsarchitecten, Vermogensarchitecten, Familieadviseurs, Belastingconsulenten … „Ook andere boekhoud- en accountantskantoren kunnen gebruik maken van deze disciplines voor hun klanten, maar ook banken en verzekeringskantoren schakelen onze expertise in”, zegt Rudi Zeelmaekers.

Wij zochten niet alleen verankering en uitbreiding, maar ook continuïteit

Een groeistrategie was niet het enige argument om samen te werken, vertellen Rudi en Bob. „Wij waren niet op zoek naar iemand die wilde stoppen met zijn kantoor en zijn klantenportefeuille verkopen. We zochten een partner die mee de kar van VHG kon trekken. We willen immers continuïteit waarborgen,” vervolgt Rudi. „We willen de vertrouwenspartner in ondernemen zijn. Als een bedrijfsleider een probleem heeft, willen wij oplossingen aanreiken. Die problemen hoeven niet alleen maar cijfergebonden te zijn, maar kunnen gaan van „mijn kind is ernstig ziek, hoe draag ik de leiding van mijn bedrijf tijdelijk over”, over „ik wil toch liever muzikant worden” tot ‚„hoe verzeker ik de continuïteit van mijn familiebedrijf nu mijn kinderen er niet meer mee verder willen?” We begeleiden niet alleen het bedrijf, maar ook de zaakvoerder, de aandeelhouder, de familieleden … We zijn een klankbord en denken graag mee in oplossingen. Doordat we heel wat specialisten in huis hebben, kunnen we die rol waarmaken.”

„Ik wilde de toekomst van mijn kantoor veilig stellen door het onder te brengen in een onderneming die hierop georganiseerd is ”, vult Bob aan. „Ik word 50 en kan hopelijk nog heel wat jaartjes mee, maar wat als er met mij iets gebeurt? Op deze manier worden niet alleen mijn klanten verder geserviced, maar blijven mijn mensen ook hun boterham verdienen. Binnen de groep VHG kunnen zij nu genieten van een groot opleidingsaanbod en krijgen ze meer carrièrekansen. Willen ze eens meemaken hoe de overname van een bedrijf verloopt van a tot z, dan lopen ze gewoon mee in een dossier. De ervaring en inzichten die ze zo opdoen, kunnen erg verhelderend zijn in hun dagelijks werk.”

„Medewerkers hoeven hier ook niet per sé carrière te maken”, legt Rudi uit. „Binnen VHG is er ruimte voor iedereen: voor ambitieuze specialisten tot all-round medewerkers. In onze business is er maar één asset, en dat zijn onze mensen. We vinden het dan ook belangrijk dat iedere medewerker zijn ei kwijt kan in zijn job.”

IMG_0880