Sterkst mogelijke beveiliging bij Cepa in de Antwerpse Haven

Sterkens_cepaDe Antwerpse firma Cepa neemt het sociale beleid van de goederenbehandelaars in de Antwerpse haven voor zijn rekening. Daardoor hebben zij ook heel wat belangrijke en vertrouwelijke informatie in hun bezit. Om de kantoorgebouwen te beveiligen, gingen ze in zee met Sterkens Security uit Malle. “We maakten voor alle gebouwen een grondige studie”, vertelt Roel Sterkens van Sterkens Security. “Nadien installeerden we een oplossing op maat voor brandbeveiliging, camerabewaking, inbraakbeveiliging, toegangscontrole en videoparlofoonsystemen.”

Cepa is actief op drie terreinen. Ze verzorgen het personeelsbeheer van havenarbeiders en een reeks ondersteunende diensten. Daarnaast staan ze in voor het sociaal overleg tussen werkgevers en vakbonden en de belangenvertegenwoordiging op regionaal, nationaal en internationaal niveau.
Op maat van de klant heeft Sterkens Security een totaalplaatje aan beveiliging uitgewerkt. Op het vlak van brandbeveiliging hebben de specialisten van de Kempense firma meer dan 30 jaar ervaring. “Voor de analoog adresseerbare brandbeveiliging bij Cepa werkten we met de systemen van Argina Technics.”

Op de verschillende sites werden de camera’s voor opvolging verbonden met het gebruiksvriendelijke platform ‘Milestone Xprotect’. Voor de inbraakdetectie werd gewerkt met RISCO. “Ook de technische alarmen hebben we hierop geïntegreerd. Voor de videoparlofoons aan de verschillende inkomhallen werkten we met de superieure toestellen van Siedle, rekening houdend met de analoge telefoonlijnen en VoIp.”

Cepa maakt ook gebruik van de helpdesk van Sterkens Security en kan rekenen op het support center. “Voor alle gebouwen werden 24/7 servicecontracten afgesloten.” De Kempense beveiligingsspecialist gaat prat op een sterk wederzijds vertrouwen en discretie.

Momenteel verfijnt Cepa de beveiliging nog verder in samenwerking met Sterkens Security. Zo worden voor de gebouwen van Cepa en Ocha de toegangscontrolesystemen uitgebreid. “Alles wordt compatibel gemaakt met de (Haven-ID) Alfa Pass-toegangskaarten en het beveiligingsprotocol van de toegangslezers wordt aangepast naar Desfire EV-1.” Dit alles wordt in goede banen geleid door het professionele team van Sterkens Security onder leiding van zaakvoerder Roel Sterkens.