Staalbeton en Sportoase beveiligen zich met Sterkens Security

Sterkens Technieker bij Staalbeton

Staalbeton NV, een dochteronderneming van Groep Van Roey en gespecialiseerd in beton en staal, is een snel groeiende firma. In Rijkevorsel werd de site onlangs fors uitgebreid met twee nieuwe, multifunctionele hallen. “Met deze nieuwe hal zullen wij 4000m² productieruimte bij krijgen, maar ook de terreinen en stapelplaatsen buiten zullen vergroot worden met 9500m²”, zegt Michel Zeeuws van Staalbeton. “Met de bouw van deze nieuwe hal hebben we als doel voor ogen: onze productie optimaliseren en het verhogen van de veiligheid in en rond de gebouwen.” Omdat bij Staalbeton dag en nacht wordt gewerkt, heeft de Kempense firma ook op beveiligingsvlak specifieke noden. Staalbeton gunde de volledige beveiligingsopdracht aan Sterkens Security uit Malle.

Sterkens Security heeft de opdracht van Staalbeton met plezier aanvaard. “We werkten daarvoor volgens onze beproefde succesmethode”, vertelt Roel Sterkens, zaakvoerder van Sterkens Security. “We luisterden naar de klant, maakten een studie van de verschillende gebouwen en vertaalden die in een uiterst efficiënte, duurzame en betrouwbare oplossing.”

sterkens Technieken StaalbetonHierdoor kwam het idee om met geautomatiseerde poorten te werken, bestuurd door een zeer uitgebreide toegangscontrole, gekoppeld met de verschillende inbraakalarmsystemen. “Voor de camerabewaking kozen we voor superintelligente camera’s van Mobotix. Voor branddetectie werkten we met de systemen van limotec. Voor de inbraakbeveiliging werkten we met RISCO. Ook de technische alarmen hebben we hierop geïntegreerd. De uitgebreide toegangscontrole van RBH koppelden we aan de inbraakdetectie.” Zo zorgde Sterkens voor een feilloos systeem voor transportleveringen, gekoppeld met de toegangscontrole.

Staalbeton kan dag en nacht rekenen op ondersteuning van Sterkens Security. Dankzij de koppeling met de meldkamer wordt er bij het minste alarm meteen gereageerd. “Alle inbraakalarmsystemen zijn gekoppeld met de meldkamer en bij alarm kan men onmiddellijk van op afstand de uitgebreide mobotix camerabewakingsbeelden bekijken.”

Staalbeton behoort tot de Groep Van Roey, al jaren vaste klant bij Sterkens Security voor inbraakbeveiliging, camerabewaking, toegangscontrole en brandbeveiliging. Ook andere dochterondernemingen van Groep Van Roey, zoals Sportoase, zijn op beveiligingsvlak dus onder handen genomen door Sterkens Security.

Sportoase, opgericht in 2005, biedt in zijn verschillende centra diverse activiteiten op maat van families aan. Op die manier trekt Sportoase jaarlijks tienduizenden bezoekers naar zijn verschillende centra in Leuven, Tongeren, Brasschaat, Schoten, Antwerpen, Knokke-Heist en Rotselaar. In elk centrum staat een fortuin aan moderne fitnesstoestellen.

Om het geheel goed te beveiligen heeft Sterkens Security een uitgebreid beveiligingsnetwerk voorzien. “Onze oplossing bestaat uit 104 professionele camera’s die bestand zijn tegen chloorwater, 10 videoservers met hoge transmissiesnelheid, gebruiksvriendelijke supervisor videowall voor het beheer van alle zwembadcomplexen.”

Ook Sportoase maakt, net zoals Staalbeton, gebruik van de helpdesk en support center van Sterkens Security. Momenteel wordt gewerkt aan projecten bij Sportoase Champ De La Lune in Braine Le Comte en Sportoase Zwemparadijs in Beringen.
Wie zijn bedrijf ook beter wil beveiligen, kan voor meer informatie terecht op www.sterkenssecurity.be.