Primeur: beheer je beveiliging met een smartphone

sterkens ios app 2Sterkens Security biedt aan zijn klanten een totaalservice op het vlak van veiligheid. Het bedrijf zorgt niet enkel voor een 24/7 service, maar besteedt ook aandacht aan de opvolging. “Een professioneel en betrouwbaar alarm hebben is onvoldoende, want wat er bij een alarm gebeurt, is minstens even belangrijk”, stelt zaakvoerder Roel Sterkens. “Daarom verbindt Sterkens Security de alarmsystemen met de meldkamer. Bij alarm stuurt het systeem meteen een signaal naar de meldkamer. Daarop neemt een medewerker meteen contact met de klant of de politie op. Een snellere reactie is haast onmogelijk.”

De voorbije maanden heeft Roel Sterkens via allerlei contacten gewerkt aan het verder optimaliseren van de dienstverlening. Zo zat hij onlangs samen met Max Gadot van Fabrikant RISCO Group & Stefan Schreurs van Distributeur Smart Wares Security. Risco Group is één van de grootste fabrikanten van elektronische inbraakbeveiliging, toegangscontrole en camerabewaking. “Het is reeds de tweede maal het afgelopen jaar dat iemand vanuit Israël tot bij ons komt om een dialoog te voeren over de toekomst van beveiliging”, vertelt Sterkens. “De snel evoluerende wereld van de beveiliging vraagt immers om een voortdurend innoverende kijk op vlak van flexibiliteit, integratie, gebruiksgemak en kostenefficiëntie.”

Het resultaat is dat Sterkens Security als eerste op de markt zal komen met een iPhone app om het alarmsysteem volledig te beheren en bedienen via een smartphone. “Bovenop de koppeling met de meldkamer, kan Sterkens Security het alarm ook verbinden met een smartphone. Zo wordt u bij alarm nog sneller op de hoogte gebracht”, legt Roel Sterkens uit. Ook de andere toepassingen kunnen geïntegreerd worden in de smartphonetool. “De camerabewaking wordt rechtstreeks de pc of smartphone geïntegreerd. Zo ziet de klant altijd en overal wat er op zijn eigendom gebeurt. Met videoverificatie ziet men meteen op de beelden wat er thuis of in het bedrijf gebeurt.” Ook voor de toegangscontrole biedt de app heel wat mogelijkheden. “Zo kan u vanop afstand heel eenvoudig toegang verlenen, de historiek bekijken en kaarten blokkeren.”

sterkens-security-app

Sterkens Security biedt al 30 jaar hoogkwalitatieve oplossingen op maat en een ijzersterke service. In het democenter kunnen ze de meest actuele toepassingen laten zien. “In ons democenter tonen we hoe al onze alarmsystemen, camera’s en toestellen voor toegangscontrole en brandbeveiliging werken. En uiteraard kunnen we er ook de toepassingen voor de smartphone uitgebreid toelichten”, besluit Roel Sterkens.