Vandaag veilig bouwen = risico’s beheersen

Mathi Gijbels“Veilig bouwen doe je met een gereputeerde aannemer. Het is een advies dat wij toekomstige bouwheren meegeven. Neem in de offertefase zeker de tijd om een potentiële aannemer goed te leren kennen. En niet alleen de referenties, maar ook de interne keuken van het bedrijf. Zorg dat je een veilig gevoel krijgt bij de aannemer van je keuze”, aldus Mathi Gijbels, Gedelegeerd Bestuurder van Mathieu Gijbels.

Wat betekent veilig bouwen?

Mathi Gijbels: “Uiteraard is de veiligheid van onze mensen onze top-prioteit. Maar veilig bouwen betekent zoveel méér. Veilig bouwen betekent zekerheid garanderen aan onze klanten. Als aannemer garanties geven op gebied van kwaliteit, uitvoeringstermijn en budgetbeheersing.
Veilig bouwen betekent ook dat onze klanten garanties krijgen op vóórdenken en creativiteit door een team aan ervaren en doorwinterde top-medewerkers. En natuurlijk betekent het ook garanties krijgen op nazorg en service na verkoop door een financieel sterke basis en een goed georganiseerde service dienst.”

Onze mensen, “De Voordenkers”

Mathi Gijbels: “Veilig bouwen betekent dat je als bedrijf moet investeren in medewerkers waarvoor veiligheid hun tweede natuur is. Om onze klanten een topbouw- ervaring te bezorgen, investeren wij daarom continu in langetermijn relaties met onze mensen, die we ‘De Voordenkers’ noemen. Mensen met jarenlange ervaring die “vóórdenken” gedurende het volledige bouwproces (voor, tijdens én na het bouwtraject), en zo onze klanten stap voor stap begeleiden tijdens het bouwproject. Onze mensen weten hoe belangrijk de opening is voor onze klanten, en halen daarom alles uit de kast om die deadline te halen. Ook als dat betekent dat we tijdens het bouwverlof gewoon moeten doorwerken. Als we na de oplevering felicitaties van onze klanten krijgen, dan zijn wij ook tevreden!”

Bouwen kan ook leuk zijn!

Mathi Gijbels: “Vaak wordt bouwen beschouwd als ‘een noodzakelijk kwaad’. Een activiteit die belangrijk is voor de groei van het bedrijf, maar die te vaak veel bouwzorgen met zich meebrengt. Het kan ook anders. En dit door in zee te gaan met een aannemer die je voor 100% kan vertrouwen en die je vanuit zijn ervaring perfect door het bouwproces begeleidt. Samen met de architect vorm je zo een trio klant – architect – aannemer, dat aan één touw trekt. En samenwerkt aan de realisatie van uw bouwdroom. Dat maakt dat bouwen ook leuk kan zijn.

Om dit te illustreren laten we graag een van onze klanten aan het woord, namelijk dhr. Paul Cornelis van Paco nv. Voor de bouw van het duurzaam bedrijvenpark Scherpenhoeck te Boom ging Paco nv in zee met Mathieu Gijbels”, aldus Mathi Gijbels.