Tenniscentrum Kim Clijsters in nieuw kleedje

Kim Clijsters academyHet tenniscentrum De Boneput in Bree gaat voortaan door het leven als de “Kim Clijsters Sports & Health Club”. Het complex wordt volledig gerenoveerd door nv Mathieu Gijbels en belooft het nieuwe tennismekka in België en Europa te worden.

In 2012 werd het eerste deel van de renovatie- en uitbreidingswerken aan de Kim Clijsters Sports & Health Club afgerond. Op dit ogenblik starten de werken voor de tweede en laatste fase. Het sportcentrum is een prestigieus project van drie partijen: Kim Clijsters, haar managementbureau Golazo en de heer Onno Holtrust van sportdranken AA Drink. Het project werd toevertrouwd aan architect Peter Cornoedus en aannemer Mathieu Gijbels. Het centrum krijgt een ‘total make over’ en wordt uitgebreid met extra trainings- en begeleidingsfaciliteiten, een ‘Kim Clijsters Academy’ en een ‘Energy Lab Tennis’.

Alles start met een duidelijke visie

“Nieuwe tennistalenten de kans geven om zich onder professionele begeleiding verder te ontwikkelen. Of simpelweg jong en oud laten genieten van het spelletje. Een tennisclub waar sportieve prestaties hand in hand gaan met plezier en gezelligheid. Kortom, een ideale ontmoetingsplaats voor elke tennisliefhebber, maar ook een ontmoetingsplek voor iedereen die van sport houdt”, luidt de visie van Kim Clijsters over haar droomproject.

Zoveel meer dan een tennisclub

Zeg niet zomaar tennisclub tegen de Kim Clijsters Sports & Health Club. Naast het tenniscentrum met uitgebreide trainingsfaciliteiten biedt het complex namelijk ook onderdak aan de ‘Kim Clijsters Academy’ en een vestiging van ‘Energy Lab Tennis’.
De ‘Kim Clijsters Academy’ is een tennisacademie waar zowel Belgische als internationale jonge talenten worden klaargestoomd voor een eventuele profcarrière. Naast professioneel advies op gebied van tennis, behoren ook fitness en conditietraining tot de pijlers van de academie. De Kim Clijsters Academy is tevens de thuisbasis van Kirsten Flipkens, de huidige Belgische nummer 1 die flirt met de top-20 van de WTA ranking.
“Het ‘Energy Lab fungeert als een trainingsadviescentrum met specialisatie in tennis waar zowel recreanten als toptennissers op één dag een volledige screening kunnen krijgen. Elke tennisser wordt eerst getest op fysieke conditie. Daarna is er een doorlichting van de techniek met hawkeye technologie. Vervolgens is er een analyse van het lichaam met dexa-scan en voedingsadvies. Als laatste onderdeel is er een mentale scan. “Energy Lab tennis” zal uniek zijn als trainingsadviescentrum”, aldus Kristof De Smet, Managing Director van “Energy lab”.

Gefaseerde werkzaamheden

De bouwdroom van Kim Clijsters ligt in handen van aannemer Mathieu Gijbels en architect Peter Cornoedus. Hun opdracht bestond erin de bestaande en totaal verouderde Boneput om te bouwen tot een multifunctioneel sport- en tennismekka. Aangezien het bestaande tenniscentrum tijdens de werken open moest blijven, werd gefaseerd te werk gegaan en zijn de werken in twee fasen opgesplitst. “Geen evidente klus dus”, dixit Kim Clijsters. “Daarom hebben we gekozen voor een aannemer met een vlekkeloze reputatie en jarenlange ervaring in renovatie. Het eerste deel van het project liep uitstekend, we zijn vol vertrouwen voor fase 2”.

“De eerste fase startte in 2012 en situeerde zich aan de voorzijde van het tenniscomplex. Het omvatte de bouw van het Energy Lab, onthaalruimtes, kantoren, fitness-, yoga-, pilates- en revalidatieruimtes.

Bij de tweede fase, die begin mei van start ging, bouwen we een nieuwe cafetaria met prachtig uitzicht op de buitenterreinen en grote terrassen, vergaderzalen voor verenigingen en bedrijven. Deze werken zullen eind december klaar zijn. Het complex wordt absoluut uniek dankzij de visie van Kim”, besluit Mathi Gijbels, Gedelegeerd Bestuurder van nv Mathieu Gijbels.