Mathieu Gijbels verbouwt nieuwe megadiscotheek te Hasselt

Project V3 oude VersuzDe Limburgse aannemer Mathieu Gijbels en de architecten abv+ architecten en Antonio Milazzo verbouwen de nieuwe discotheek op de site van de Grenslandhallen te Hasselt. Dit project is goed voor een totaaloppervlakte van circa 3.100 m2 en zal over zes maanden opgeleverd worden.

De oude Versuz zal herrijzen als een nieuwe danstempel op de site van de Grenslandhallen. Het concept van de bekende discotheek wordt volledig vernieuwd en het gebouw zal bestaan uit drie verschillende ruimtes. Een unieke, hypermoderne danstempel met een oppervlakte van 1.800 m2, een aparte feestruimte, die afgehuurd kan worden, met een oppervlakte van 800m2 en een restaurant en grote ingangspatio van 500 m2.

Project V3

De werkzaamheden voor de nieuwe discotheek starten op 10 juni en de oplevering is gepland voor het einde van dit jaar. Het project krijgt voorlopig de naam Project V3 als werktitel. In september wordt de definitieve naam bekend gemaakt. De nieuwe discotheek zal in totaal zo’n 110 mensen voor minstens 1 avond per week tewerkstellen. De gebouwen van de Grenslandhallen blijven in eigendom van de Stad Hasselt. Er werd een huurovereenkomst voor 50 jaar afgesloten.

De nieuwe danstempel zal verschillende doelgroepen aanspreken. Op woensdag zal de discotheek het bekende netwerkconcept ‘Overtime’ verwelkomen, donderdagavond is de danstempel gereserveerd voor het studentenpubliek. Vrijdag zal de discotheek beschikbaar zijn om af te huren voor events, en op zaterdag en maandag mikt men op het brede publiek.

Akoestiek

“Uiteraard willen we vermijden dat de buurtbewoners geluidsoverlast zouden ondervinden. Daarom zijn zowel het dak als de buitenwanden in beton opgevat. Op die manier creëren we een binnenruimte waar akoestisch heel hoge resultaten worden behaald”, aldus Herman Verwimp, Marketing Directeur van Mathieu Gijbels. “Het wordt ongetwijfeld een discotheek op Europees topniveau, en wij zijn heel trots hieraan te mogen meewerken”, voegt Herman Verwimp toe. Meer info over het project? Bekijk dan zeker de reportage van TV Limburg hierover: http://www.tvl.be/nl/artikels/megadiscotheek-hasselt-moet-versuz-doen-vergeten/#.UaurocsaySM

Selectie aannemer

Voor de selectie van een bouwpartner is de uitbater van de discotheek niet over één nacht ijs gegaan. “Belangrijkste selectiecriteria waren een ruime expertise in de combinatie renovatie en nieuwbouw, alsook het garanderen van de snelle uitvoeringstermijn”, aldus bouwheer Yves Smolders van Club Entertainment.

“We moeten kunnen rekenen op een betrouwbare en ervaren aannemer die de combinatie renovatie en nieuwbouw uitstekend weet te combineren. En bovendien een zeer strikte deadline kan aanhouden! De nieuwe discotheek moet in december dit jaar al klaar zijn om de feestvierders te kunnen verwelkomen. We zochten een partner die deze zeer strikte planning kon én durfde garanderen”, besluit Yves Smolders.

Doorwerken tijdens bouwverlof

“Dit project, in totaal goed voor 3.100 m2, zullen we al over 6 maanden opleveren. Onze mensen moeten dus het onderste uit de kan halen”, aldus Mathi Gijbels, Gedelegeerd Bestuurder van nv Mathieu Gijbels. “Om de timing te verzekeren, gaan we dan ook tijdens het bouwverlof doorwerken. Op die manier kunnen we onze klanten verzekeren dat we de afgesproken termijn halen”, besluit Mathi Gijbels.

Architecten aan het woord

Op donderdag 30 mei werd het project V3 officieel voorgesteld aan het grote publiek tijdens een persconferentie. Meer informatie over dit prachtige project wordt verstrekt door de architecten, abv+ Architecten en Antonio Milazzo die in dit filmpje meer uitleg geven over het project, en de samenwerking tussen de verschillende bouwpartijen.