bimBiM uit Meerhout, wat staat voor Belgian Industrial Machines, heeft zijn eerste inpakmachine geïnstalleerd in de groente- en fruitsector. Dat gebeurde voor een klant in Zwitserland. “We wilden al langer in deze sector actief zijn en zijn blij dat het ons is gelukt”, zegt zaakvoerder Sven Geukens.

BiM is vooral bekend in de wereld van de chocolade en de koekjes waarvoor het inpakmachines bouwt, zogenaamde flowpackmachines. “In de sector van de groenten en fruit geraakten we moeilijk binnen”, zegt de zaakvoerder. “Via een andere machinebouwer hebben we nu toch een eerste project in Zwitserland kunnen realiseren. De klant was vooral gecharmeerd door de snelle ombouwmogelijkheden. Ze moeten voor gesneden groenten vaak snel kunnen overschakelen naar andere formaten van schaaltjes om lopende orders te kunnen afwerken. Hun medewerkers konden na een korte training ook sneller overweg met de machine dan we zelf hadden verwacht.”

Meer deuren openen
Deze eerste realisatie opent meteen deuren naar anderen in dezelfde sector. Een belangrijke Kempense producent van verse salades heeft intussen een dringende offerte gevraagd. En vanuit Zwitserland is de vraag gekomen naar een tweede machine. “We zijn blij met de interesse vanuit Zwitserland maar focussen eerder op de Benelux, op afstanden van maximum 300 km. Dan kunnen we beter onze service geven.”

BiM is dringend op zoek naar 2 extra medewerkers – een projectleider en iemand voor de technische service – om het team van 4 te komen versterken.