Zwembadenbouwer Zeydon gooit de handdoek

zeydonZeydon NV, gevestigd op het industrieterrein Hoge Mauw in Arendonk, gooit de handdoek in de ring. In een mail aan zijn klanten zegt het bedrijf dat het “omwille van economische redenen alle activiteiten heeft gestaakt. Bijgevolg kunnen we u geen onderhoud meer aanbieden voor het zwembad.”

Onder de naam Zeydon Epoxy Pools produceert de onderneming zelf zijn zwembaden in de productiehal in Arendonk. Voor de fabricatie bouwt de onderneming verder op zijn knowhow uit de jachtbouw. In 2008 kreeg Zeydon nationale en internationale bekendheid met de bouw van een luxe zeiljacht in samenwerking met BMW Designworks USA.

Volgens zijn website verkoopt het bedrijf zwembaden in heel België en Nederland. Het heeft eigen installatieteams en een dienst na verkoop, maar werkt ook met een netwerk van dealers. Ook de dealers zijn op de hoogte gebracht van de beslissing, bevestigde één van hen.

Bij het bedrijf werd gisteren de telefoon niet opgenomen en ook op zijn mobiel nummer bleef zaakvoerder Ben Van Hool, een kleinzoon van bussenbouwer Bernard Van Hool uit Koningshooikt, onbereikbaar. In dezelfde mail aan de klanten geeft het bedrijf de raad een lokaal zwembadbedrijf te zoeken dat het onderhoud verder kan zetten.

Eind 2013 kondigde Zeydon Epoxy Pools de lancering aan van een nieuw type zwembad: het bouwkundig epoxy zwembad dat helemaal op maat van de klant wordt gebouwd. In november vorig jaar integreerde het bedrijf zijn webshop binnen zijn website.

Volgens een andere zwembadenbouwer situeerden de Zeydon-zwembaden zich in het hoogste segment met prijzen vanaf 50 tot 60.000 euro. “Die markt heeft weinig last gehad van de crisis. Wel zijn in de regio in dat segment gerenommeerde bedrijven actief naast wie het moeilijk is om een plaatsje te veroveren.”