Zoopark Corten en nog 7 andere falingen

De handelsrechtbank in Turnhout heeft vanmorgen in totaal 8 faillissementen uitgesproken.

De handel in vogels Zoopark Corten bvba, Paddekens 1 in Westerlo, gooide de handdoek in de ring en werd failliet verklaard. Er was nog 1 arbeider in dienst. De zaak kreeg een aantal keren de politie over de vloer waarbij inbreuken op de handel in vogels werden vastgesteld. De rechtbank veroordeelde de zaakvoerder eerder dit jaar tot 2 maanden cel waarvan de helft met uitstel en 15.000 euro boete. Nadien werden bij een nieuwe inval weer een lading papegaaien aangetroffen waarvoor de zaakvoerder geen geldige documenten kon voorleggen. Daarvoor wacht hem een nieuwe rechtszaak.

In Meerhout valt het doek over Het Plezier Joca Comm.V., een café aan Genebroek 131. De zaakvoerder vroeg zelf de faling aan. Curator: Gert Verreyt.

Ook Eetcafé De Rotonde, Westerlosesteenweg 3 in Herselt, sluit de deuren nadat de boeken van de gelijknamige commanditaire vennootschap werden neergelegd. Ook vennoot Mario Puttenaers werd failliet verklaard. Curatoren: Jacques Arnauts-Smeets en Gunther Peeters.

In Mol valt het doek over Bistro Onder Den Toren bvba. De zaakvoerder besliste om zelf het faillissement aan te vragen. Curatoren: Antje Van Overstraeten en Gert Hermans.

Wijnhandel Jan Vos bvba, Stationsstraat 93 in Geel, vroeg ook zelf het faillissement aan. Er werkte nog 1 bediende. Curator: Tom Vandecruys.

De rechter verklaarde Keppels Special Gun Works bvba, Desmedtstraat 84 in Minderhout, failliet op aangifte. Op hetzelfde adres moet ook Keppels Holding bvba zijn activiteiten stopzetten. Curatoren: Jean de Chaffoy en Luc Plessers.

Kevin Kog, Ruiterweg 12 in Balen, exploiteerde een kermisattractie maar vroeg de faling aan. Curatoren: Rudi Van Gompel en Tom Robeyns.

Ook marktkramer Muhammad Afzal Butt, Merodecenter 19 bus 310 in Turnhout, legde de boeken neer. Hij trok naar de markten met de merknaam Butt Fashion. Curator: Veerle Verhaegen.

Op onze overzichtspagina vind je de volledige lijst van faillissementen die verschenen in het Staatsblad.