Zoon stapt mee in de zaak en opent vloer- en tegelshowroom

VabiSinds kort is Kenny Van Bijlen (21) mee in de zaak gestapt van zijn vader Marcel. Die heeft al 20 jaar een eigen bouwbedrijf. Met de zoon erbij opent Vabi Vloeren & Wanden begin december een showroom aan de Koeistraat in Arendonk.

“Ik werkte achter de schermen al een 3-tal jaar mee in de zaak”, vertelt zoon Kenny. “Ik deed de administratie en de boekhouding. Nu ben ik mee in de zaak gestapt en dat geeft meer mogelijkheden. We richtten ook een bvba op.”

Particulieren en tegelzetters
Vader Marcel legde zich jarenlang toe op nieuwbouw, renovaties, vloer- en tegelwerken. Sinds enkele jaren is de nieuwbouw verminderd en zijn daar meer renovaties voor in de plaats gekomen. “Met de nieuwe showroom willen we ons meer concentreren op de vloeren en tegels. Enerzijds richten we ons tot particulieren, en die kunnen de vloeren door ons laten leggen, terwijl we ons op termijn ook richten op zelfstandige tegelzetters die zich bij ons kunnen komen bevoorraden.”

Een primeur voor de streek is de Magnum-stand, genoemd naar de Italiaanse tegelfabrikant die gespecialiseerd is in grote formaten. “We kunnen platen leveren van 3,20 tot 1,60m”, aldus Marcel Van Bijlen.

In een volgende fase wil Vabi Vloeren & Wanden zich ook toeleggen tot badkamerrenovaties en komen er voorbeelden in de showroom.