Het Zonnecenter aan de Turnhoutsebaan in Mol heeft de deuren gesloten. In de plaats werd het Wascenter, onder hetzelfde dak en van dezelfde eigenaar, uitgebreid met een afdeling voor dierentextiel. “In Mol en omstreken was er geen enkel wassalon waar dierendekens kunnen worden gewassen”, zegt zaakvoerder Erik Sannen.

“De mediacampagnes over zonnebanken hebben de sector ernstige schade toegebracht”, aldus Erik Sannen. “We wilden niet wachten tot het zonnecenter doodbloedde maar wilden positief verder bouwen aan een mooi bedrijf.”

Wascenter Mol startte 3,5 jaar geleden als een deel van Suncenter Mol. Door het succes van het wassalon werd dit snel groter dan het zonnecenter. Afgelopen voorjaar werd beslist het zonnecenter op te doeken en een belangrijke uitbreiding van het wassalon te maken. “We bouwden een volledige afdeling voor dierendekens en extra vuil textiel”, meldt de zaakvoerder.

In het geniep
In de nieuwe afdeling staan een normale en een grote wasmachine en een zeer grote droger voor het wassen van paardendekens, honden- en kattenkussens. “We zagen dat sommige mensen in het geniep deze dekens in onbemande wasserettes gingen wassen, ook bij ons. Er was echt nood aan een wasserette voor dierentextiel en extra vuil wasgoed. Klanten kunnen nu deze gebruiken zonder dat de machines voor normale was bevuild of beschadigd worden.”