Zo maak je écht indruk tijdens je volgende presentatie

Abbit‘Out of the box’ denken we tegenwoordig allemaal. Of proberen we tenminste. Abbit Meeting Innovators in Turnhout gaat een stapje verder en ontwikkelde de ‘out of the screen’-presentatie. Een beetje ‘out of the box’ denken hielp daarbij.

Een ‘out-of-the-screen’-presentatie beperkt zich niet tot een scherm of een witte muur, maar wordt getoond over een complete wand waarbij verschillende onderdelen apart kunnen worden aangestuurd. Kwestie van je publiek te imponeren kan dit tellen. Abbit presenteerde het systeem voor het eerst op de vakbeurs FRESH in Barcelona afgelopen juni.

Componenten samenbrengen
“We hebben hiervoor een aantal componenten uit de presentatietechnologie en wat audiovisuele dingen samengebracht”, legt zaakvoerder Maarten Vanneste uit. “Het decor bestaat uit een aluminium frame dat makkelijk met handschroeven in mekaar past. Daartussen zitten panelen, bijvoorbeeld (mat-)plexipanelen. Het systeem komt eigenlijk uit de standenbouw. De wand is van Belgische makelij, van beMatrix uit Kuurne. Voor de projectie maken we gebruik van de Watchout-technology, een Deens product.”

Binnen één presentatie kunnen tot zes projectoren aan mekaar worden gekoppeld en elke wand kan apart worden aangestuurd. “Vergelijk het met het schilderij De Rechtvaardige Rechters”, zegt Vanneste. “Dat zijn ook aparte panelen maar uiteindelijk vormen ze één geheel.” De productie van de presentatie gebeurt omwille van de complexiteit bij Abbit zelf.

“Ik zal niet zeggen dat we de eerste en de enige zijn die dit aanbieden aan klanten, maar voor het geven van presentaties op meetings zullen er toch niet zoveel zijn”, aldus de zaakvoerder. “We hebben het systeem ook al gebuikt voor het projecteren van sponsorlogo’s op congressen als vervanging van de geprinte doeken, wat nadien toch maar afval is.” De eestvolgende toepassing van de ‘out-of-the-screen’-presentatie gebeurt volgende maand op een groot medisch congres in Berlijn.

Hier zie je Maarten Vanneste tijdens de presentatie op de FRESH Conference.