Zo breng je je goede voornemens in de praktijk

tobias maerienWil jij in 2015 wat aan je conditie doen en zelfs wat gewicht verliezen? Personal trainer Tobias Maerien van 4U2 In Motion uit Retie telt een aantal ondernemers en managers onder zijn cliënteel. Hij somt acht tips op om die goede voornemens nu eindelijk eens in de praktijk te brengen.

1) Small steps, more benefits
Benut elke kans om extra te bewegen. Zet je auto op de verste parking haal zelf je koffie en kopies, maak voor de lunch een kleine wandeling, doe eens een meeting aan een staantafel.

2) Je lichaam vraagt water
Water, water en nogmaals water. Vermenigvuldig je lichaamsgewicht met 0,033 en dat is de hoeveelheid die je dagelijks moet drinken. Koffie en thee tellen niet mee want die drijven vocht af.

3) Denk vooruit
Maak in het weekend een grote pot soep en vries die in kleinere porties in zodat je elke dag op kantoor verse soep hebt. Gooi ‘s morgens wat groenten in de steamer, laat afkoelen en je hebt de hele dag een gezonde snack.

4) Kijk actief tv
Zonder je favoriete tv-programma te moeten missen kan je heel wat oefeningen doen. Er bestaan honderden apps of raadpleg een personal trainer.

5) Workout met je kinderen
Heb je door je drukke agenda weinig tijd voor je kinderen, breng die dan actief door. Ga naar het park, fietsen, voetballen, skaten, touwtje springen i.p.v. videospelletjes te spelen of naar de film te gaan.

6) Relax
Zet een paar keer per dag je pc op stand-by en je gsm op vliegtuigmodus, sluit je ogen en adem 10x zeer diep en zeer rustig. Probeer dit 5 tot 7x per dag te doen. Het neemt maar 2 minuten in beslag, maar die tijd verdient zich terug.

7) Kennis is kracht
Als belangrijke pion in een bedrijf is het belangrijk om veel te weten, over het bedrijf en je sector maar ook over je gezondheid. Bij de app Lifesum kan je ingeven wat je eet en die berekent de Kcal, dus ook het aantal dat je nadien weer kwijt moet. Je hebt maar 1 lichaam en dat moet heel je leven mee. Draag er zorg voor.

8) Slaap genoeg
Een mens is niet gemaakt om door het leven te gaan met maar drie of vier uur slaap. Slaap genoeg. Iemand met een slaaptekort kan niet de hele dag gefocust blijven en hard werken.