ZKW ontwikkelt met klant uniek inpakconcept

ZKWHet maatwerkbedrijf ZKW in Herentals heeft met een aantal partners een nieuw concept ontwikkeld voor het verpakken van potjes voor de retail. Dat gebeurde op vraag van één van de grootste klanten, namelijk Pauwels Sausen uit Oelegem. “De manier waarop wij dat doen, is een unicum voor de Benelux”, benadrukt algemeen directeur Chris Bakelants van ZKW.

“In samenwerking met Pauwels Sausen hebben we één van onze krimpfoliemachines omgebouwd zodat we in staat zijn om met bedrukte krimpfolie gesloten verpakkingen te realiseren”, legt Bakelants uit. “Op hun beurt kreeg de producent de vraag van Carrefour om de producten in een gesloten verpakking aan te leveren om beschadiging en winkeldiefstal tegen te gaan.”

Makkelijk ombouwen
ZKW realiseerde de technische aanpassingen met Alfatechnics uit Kasterlee en de mensen van de eigen technische dienst. Het Nederlandse Flexfolie International zorgde voor de kwaliteitsvolle folie. “We kunnen de machine makkelijk aanpassen aan andere formaten voor bijvoorbeeld pralines, frisdrank of andere flesjes”, aldus nog de algemeen directeur.

Volgend jaar maart viert ZKW zijn 50-jarige bestaan. Het heeft zich in die periode als beschutte werkplaats ontwikkeld tot een modern toeleveringsbedrijf dat verankerd is in een breed industrieel actieterrein. Onlangs werd de website volledig vernieuwd. Bij ZKW werkt een 230-tal mensen.