Davy Macquoi, zaakvoerder van studiebureau Macobo in Tessenderlo, bouwt verder aan zijn muzikale carrière. De Laakdaller met de artiestennaam Daalman heeft sinds vorige week een nieuwe plaat uit: Onder De Rader met als eerste single Wolven. Een ondernemer zonder ambitie bestaat niet. Die van Daalman is een optreden in een club als de AB in Brussel of De Vooruit in Gent.

“Ik speelde voordien in een paar bandjes waar ik met mijn voorkeur voor Nederlandstalige songs moest opboksen tegen het algemeen gangbare Engels”, vertelt Davy Macquoi, alias Daalman. “En dus besliste ik om een soloproject te starten.” In 2015 nam hij een eerste plaat met eigen geschreven nummers op en stelde hij een band samen voor live-optredens. Daarmee speelde hij een 25-tal concerten. Zopas verscheen zijn nieuwste EP met 6 nieuwe songs.

“De ambitie is om nationale airplay te genereren. Vorige keer werd mijn single opgepikt door Radio 1. Ik ben nu volop bezig met het voeren van promotie, met mezelf te verkopen als het ware.”

Moeilijk voorspellen
Bij het studiebureau in de bouw Macobo stuurt hij samen met zijn echtgenote een team aan van een 50-tal werknemers. Of daar nog tijd over blijft voor een muzikale carrière? “Die vraag wordt me wel eens vaker gesteld”, lacht hij. “We hebben goede mensen in dienst, waardoor mijn rol zich vooral afspeelt op het vlak van de visie, missie en strategie. Er is toch wel een verschil tussen succes hebben in business of in de muziekwereld. Wanneer je met je bedrijf waarmaakt wat je belooft tegen een aardige prijs, dan lukt het wel. In de muziek is het moeilijk te voorspellen of iets werkt of niet.”

Opnieuw stelde hij een live-band samen om straks een reeks optredens te doen. In afwachting moeten we het stellen met deze videoclip.

Bekijk hier alle video's van Made in Kempen.