Zilvermeer vervangt roeiboten door zelfgemaakte exemplaren

roeiboot ZilvermeerHet Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol gaat de komende jaren alle roeiboten vervangen door een eigengemaakt exemplaar. Dat werd vorige week bekend gemaakt toen een nieuwe, zelf ontworpen, roeiboot te water werd gelaten. “De huidige roeiboten hebben ondertussen ruimschoots hun diensten bewezen”, zegt directeur Jean-Pierre Bulens. “Ze dateren nog van Expo ’58. De boten zijn ideaal voor gebruik op de Zilvermeervijver, maar in de handel waren ze niet meer te krijgen. Ze zijn echter aan vervanging toe.”

Enkele handige Harry’s op het domein hebben nu zelf een prototype gemaakt. “Het was voor hen een uitdaging om hét ideale type boot te ontwikkelen.” De huidige bootjes op het Zilvermeer hebben, mede door hun retrolook, nog steeds veel aantrekkingskracht op bezoekers. De boten hebben een vlakke bodem en ingebouwde luchtkussens, waardoor het zelfs bij hevig schommelen onmogelijk is om de boot te laten kapseizen. Ze zijn dus heel veilig in gebruik, ook voor jongere kinderen. De volgende jaren zullen alle bootjes vervangen worden door een eigengemaakt exemplaar.

Onlangs passeerde de 120 000ste bezoeker de kassa van het Zilvermeer. Toen al was duidelijk dat de zomer van 2013 een topzomer zou worden voor het Provinciaal Recreatiedomein in Mol. Daar zitten de roeibootjes ongetwijfeld ook voor iets tussen.