Zeydon bouwt nu ook bouwkundige epoxy zwembaden

Zeydon zwembadZeydon Epoxy Pools uit Arendonk lanceert in 2014 een nieuw type zwembad: het bouwkundig epoxy zwembad. „Zeydon monoblock zwembaden hebben een doordachte vorm met unieke inlooptrap, veiligheidsrand, starand, waterterras en hoge waterstand. Ze zijn dubbelwandig én geïsoleerd, waardoor ze uiterst zuinig zijn in energieverbruik. Toch zijn er gevallen waar bijvoorbeeld de vaste maat of locatie van de trap een obstakel vormt voor de klant. Deze klanten willen we nu verder helpen met een bouwkundig epoxy zwembad. Een bouwkundig epoxy zwembad van Zeydon wordt ontworpen op maat van de klant. Ook de trap en de plaats van het rolluik kunnen wijzigen. De klant kiest voor een traditioneel skimmerbad, een onderloop-, infinity- of overloopuitvoering”, zegt Ben Van Hool.

Het zwembad wordt ter plaatse opgetrokken uit beton, en vervolgens aan de binnenkant bekleed met eenzelfde waterdicht epoxy/glasvezel laminaat waaruit onze monoblock zwembaden worden vervaardigd. Alle RAL kleuren zijn mogelijk.

„Een Zeydon monoblock blijft de beste keuze voor klanten die zich perfect in het model kunnen vinden. Met het nieuwe bouwkundige epoxy zwembad bieden we onze klanten een flexibele oplossing die de goede eigenschappen van onze succesvolle monoblock zwembaden bevat.”

Zeydon NV werd opgericht in 2004 en is actief in jachtbouw en gerelateerde kunststof producten. Het bedrijf verwierf bekendheid door de bouw van het Zeydon Z60 zeiljacht dat in 2008 te water werd gelaten en inmiddels eigendom is van een Duitse klant. De afdeling Zeydon Epoxy Pools produceert, verkoopt en installeert private zwembaden en toebehoren.