Zes Kempense bedrijven onderscheiden zich in MVO

charter1Negentien bedrijven uit de provincie Antwerpen hebben hun Milieu- of MVO-charter in ontvangst mogen nemen. Dit traject, dat bedrijven een impuls geeft om gedurende een jaar acties te ontwikkelen rond People, Planet, Profit, wordt al voor de veertiende keer door Voka – Kamer van Koophandel Mechelen georganiseerd.

De negentien bedrijven kwamen uit de drie hoeken van de provincie: Mechelen, Antwerpen en Kempen. Zestien bedrijven behaalden het MVO-charter, een drietal het Milieucharter. Over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt veel gesproken, maar dit aantal geslaagde bedrijven laat volgens Voka duidelijk zien dat ook de ondernemingen hun verantwoordelijkheid willen opnemen.

Deze bedrijven uit de Kempen kregen een MVO-charter: Amival (Turnhout), Impextraco (Heist-op-den-Berg), Groep Van Roey (Rijkevorsel), Harzé J. – Van Est (Herentals), Veiling Hoogstraten (Hoogstraten) en Vink (Heist-op-den-Berg).

Voor de gelauwerde bedrijven zijn de MVO- en Milieucharters een uithangbord van hun geëngageerde bedrijfsvoering, wat een bijkomende troef betekent bij het sluiten van deals.