Zena Vuurwerk levert aan grootste vuurwerkfestival in Benelux

image001Zaterdag vindt met deze editie van het eerste internationaal vuurwerkfestival Zena Throphy plaats.  “’De Line up van bands, zoals op een festival, zijn vervangen door diverse vuurwerkshows”, vertellen Valerie Heymans en Ronny Luypaers. “Het festival start in de vroege namiddag met een “daylight”  vuurwerkshow. Hiervoor werd er speciaal vanuit Valencia de beruchte “mascleta” overgevlogen. Deze “daylightshow” bestaat vooral uit harde knallers, veel kleur en rook. Deze show zal voor het eerst te zien zijn in de Benelux.”

Andere topper voor de namiddag is het Europees Kampioenschap vuurpijlwerpen. “Net zoals bij het speerwerpen wordt er een arena gebouwd. Alleen is de speer of de discus vervangen door een vuurpijl. Het kampioenshap wordt in 3 klassen verdeeld (kinderen – dames – heren). Iedereen kan en mag hier aan deelnemen – inschrijvingen ter plaatse.”

Alle animatie overdag staat ook in het teken van vuurwerk. Zo staat er een museum opgesteld. Je kan kijken naar een graffiti artiest en tenslotte is er een workshop “veilig omgaan met vuurwerk”. Ervaren specialisten in vuurwerk geven u tips om de oudejaarsnacht veilig door te komen. Als de duisternis invalt staat de eerste “headliner” op het programma. De ZENA TROPHY is een internationale vuurwerkwedstijd tussen amateurteams. “Tien teams in totaal zullen strijden voor deze titel.”

De afsluiter is er eentje van formaat. “De grootste pyromusical van de Benelux en ver daarbuiten”, aldus Heymans en Luypaers. éOm dit waar te maken is een select team al weken bezig met het programmeren van deze unieke show. Twee opleggers zijn nodig om enkel het afschietmateriaal op locatie te krijgen. Een team van 40 personen is meer dan 2 dagen in de weer om de afschiet installatie te monteren.” Met ruim 2000 Q’s is deze afsluitende pyromusical ruim 5 maal groter dan het grootste eindejaarvuurwerk waar dan ook in België tot nog toe.

Het festival vindt plaats op zaterdag 28 september op de terreinen van het vliegveld ‘Feuervogel’ in Büllingen vanaf 14.00 uur. Toegang is gratis. Zena Vuurwerk bezit winkels in Olen, Baarle-Hertog en Beringen.