Zelfstandigen in moeilijkheden kunnen voortaan bij Dyzo terecht

ondernemers in moeilijkhedenVorige week startte Dyzo, een uniek aanspreekpunt voor Vlaamse ondernemers in moeilijkheden. Dyzo is de fusie tussen Tussenstap, een initiatief van UNIZO en Zenito, en Efrem. Samen bedienden ze al ruim 10.000 ondernemers in nood.

Naast het maatwerk voor individuele ondernemers en advies voor medewerkers van sociale diensten staat Dyzo voor opleidingen, vrijwilligerswerk, zelfhulpgroepen, netwerkvorming, studie van de doelgroep, sensibilisering en beleidsvoorbereiding.

“Zelfstandigen kampen met moeilijkheden, zoals iedereen die beroepsactief is. Alleen zelfstandigen dragen daarbij het risico dat hun inkomen uitblijft of zelfs dat hun vermogen aangetast wordt omwille van hun beroep.”

Efrem is gestart in 1998 en Tussenstap in 2007 op initiatief van UNIZO en Zenito, het sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen. Vanaf vandaag gaat de werking van beide organisaties op in een nieuw geheel, onder de naam Dyzo. Dyzo wil bijdragen tot de welvaart en het welzijn in Vlaanderen door de weerbaarheid van de ondernemer te versterken en nieuwe kansen te geven. Ze doen dit door de zelfstandige ondernemer in moeilijkheden integraal te begeleiden en een stem te geven in de maatschappij en het beleid.