Zelfstandig schilder opent in Mol eerste ‘vape shop’ van de Kempen

the vapeSven Engelen (42j.) uit Dessel, tot voor kort zelfstandig schilder, heeft gisteren in de Statiestraat in Mol The Vape geopend. Hij verkoopt er elektrische sigaretten en toebehoren. Het gaat om de eerste ‘vape shop’ van de Kempen. In grote steden bestaan die al langer.

“Ik ben op het idee gekomen uit eigen ervaring”, vertelt Sven Engelen. “Na 25 jaar roken ben ik een half jaar geleden gestopt en overgeschakeld naar de elektrische sigaret. Voor mijn producten moest ik naar een grootstad. Ik zag er een markt in in de Kempen en heb zelf een winkel geopend. Ik weet dat er veel belangstelling voor bestaat.” Tijdens de eerste openingsdag liep het alvast storm.

Prijs en gezondheid
The Vape beschikt over een breed assortiment, gaande van starterskits tot grotere toestellen om bredere wolken te verspreiden. Smaken zijn er ook in een grote verscheidenheid. “De reden dat mensen overschakelen naar de elektrische sigaret, is dat het gezonder is – hoewel er nog altijd nicotine in zit. En de kostprijs. Een ‘potje’ bij mij kost tussen 3 en 7 euro en daar kom je 4 tot 5 dagen mee toe. De prijs van een pakje sigaretten zit tegenwoordig tussen de 6 en 7 euro.”

Engelen kiest bewust voor een fysieke winkel en niet voor online verkoop. “Er is nieuwe wetgeving op komst en die zal online verkoop verbieden”, weet hij.