De Herentals Groep Heylen laat zich vanaf vandaag aanspreken als Heylen Group. De naamsverandering heeft te maken met de internationale expansieplannen. De subdivisie rond de logistieke vastgoedprojecten, krijgt een eigen identiteit onder de naam Heylen Warehouses.

Heylen Group is de voorbije jaren uitgegroeid tot een multidisciplinaire holding, met activiteiten in verschillende industrieën. Belangrijk is de ontwikkeling van logistiek vastgoed. “We investeren in grote magazijnen en distributiecentra voor toonaangevende bedrijven in de retail en industriële sectoren”, vertelt Wim Heylen, executive chairman van Heylen Group. “In de sector hebben we intussen een brede naamsbekendheid opgebouwd. Tot nu traden we als vastgoedinvesteerder altijd naar buiten onder de groepsnaam zodat Groep Heylen door buitenstaanders meestal met vastgoed werd geassocieerd.”

Die vastgoedpoot wordt nu in de markt gezet als een volwaardig autonoom bedrijf onder de naam Heylen Warehouses. “Zo zetten we de strategische lijnen uit voor onze internationale ambities en kan ook moederbedrijf Heylen Group zich beter positioneren als industriële holding die niet enkel in vastgoed investeert, maar ook in bedrijven en ondernemers uit verschillende sectoren,” zegt CEO Philippe Deschilder van Heylen Warehouses.

Actieradius internationaler
Heylen Group investeerde de voorbije jaren fors in de Benelux, met in 2016 de overname van de Koninklijke Nederlandse Munt en sinds dit jaar de fabricatie van alle Belgische euromunten. “In het buitenland investeren we enkel in sectoren waarin we al actief zijn en waarin we de nodige ervaring en expertise hebben. Op onze thuismarkt, de Benelux, hebben we dus nog altijd hoge ambities. Maar onze actieradius wordt wel internationaler,” zegt Wim Heylen. “Met Chinezen of Amerikanen rond de tafel zitten onder de naam ‘Groep Heylen’ was niet evident. De internationalisering van onze naam naar Heylen Group is dus de logische volgende stap in ons groeiproces.”