Zandhovense rum scoort goud in Berlijn

Foto Mia Uydens

Foto Mia Uydens

World’s End Rum, een product van 2240 Social Club uit Zandhoven, heeft een gouden medaille gekregen op het German Rum Festival in Berlijn in de categorie Spiced Rum. Dat levert de drank naast een internationale erkenning een plaatsje op op een groot rumsalon in Madrid in 2017.

In april van dit jaar bracht 2240 Social Club World’s End Rum op de markt. De distillatie van de verschillende soorten rum gebeurt in de Caraïben, met name in Barbados en Trinidad. De finale afwerking vindt in België plaats. “Ik maak een blend van verschillende rums en zorg verder voor de kruiding”, legt zaakvoerder Lester Schutters uit. “Dit in tegenstelling tot de 4 likeuren die ik tot nu heb. Daarvoor gebeurt de productie volledig in eigen huis.”

Internationale ambities
Lester Schutters runt het bedrijf als eenmanszaak en ging 2 jaar geleden van start. “2440 verwijst naar het postnummer van Zandhoven en ‘social club’ is een knipoog naar ‘buena vista social club’. Het drinken van likeuren en rum is vooral een sociaal gebeuren.” Hij levert aan restaurants, cafés en de betere drankenhandels over heel België. En dat lukt aardig, hoewel hij moet opboksen tegen de grote jongens in de sector. “Meer en meer mensen appreciëren lokale en eerlijke producten, niet alleen voor dranken maar in voeding in het algemeen. Bovendien gebruik ik in mijn likeuren geen kleur- of smaakstoffen.”

De medaille in Berlijn levert hem interesse op vanuit het buitenland. “De eerste contacten met importeurs en distributeurs lopen maar er zijn nog geen contracten getekend. Dat zou ook nog wat vroeg zijn. In elk geval is de ambitie met de World’s End Rum internationaal.”