Komend weekend viert Zakenkantoor Paul Peeters uit Oostmalle zijn 40ste verjaardag. Paul Peeters startte destijds samen met zijn vader een verzekeringskantoor en dat werd later uitgebreid met bankactiviteiten. Tegenwoordig draagt het kantoor de kleuren van Beobank als zelfstandig agentschap.

“Onze branche is in de voorbije 40 jaar onderhevig geweest aan schommelingen, we hebben de bankencrisis gehad”, blikt Paul Peeters terug. “Als kantoor hebben we altijd een gestage groei gekend.”

Het kantoor bevond zich al die jaren aan de Lierselei, weliswaar niet altijd op dezelfde locatie. Sinds 2002 werken de medewerkers vanuit het gebouw op nummer 14. De bankactiviteiten werden gestart onder de naam Financia, maar veranderden achtereenvolgens in Famibank, Citibank en sinds 2013 Beobank. Vorig jaar fuseerden Beobank met BKCP en gingen verder als Beobank. “Aangezien BKCP vooral voor professionelen oplossingen voorstelt, opent dit nieuwe mogelijkheden”, aldus nog Paul Peeters. “We blijven vooral een particuliere bank en verzekeringskantoor, maar de professionele markt gaat nu voor ons open.”

In juli vorig jaar gaf Paul Peeters de fakkel door aan zijn zoon Dries en aan Wouter Verhoeven, die sinds januari 2014 in de zaak werkt. In april dit jaar kwam Bert Van Dyck in dienst als bediende voor de verzekeringen.

Persoonlijke aanpak
“Als zelfstandig kantoor zetten we in op klantgerichtheid”, vertelt Wouter Verhoeven. “In tegenstelling tot de grote banken die hun kantorennet afbouwen, hebben wij heel uitgebreide openingsuren. We maken het verschil met een persoonlijke aanpak. Op het vlak van beleggingen zijn we onafhankelijk naar fondsen en kunnen we onze klanten een voorstel op maat doen. Ook als onafhankelijk verzekeringsmakelaar bieden we onze klanten de beste prijs voor eenzelfde polis.”

De viering van de 40ste verjaardag gaat gepaard met een opendeurdag op 6 en 7 oktober.