Op Paasmaandag is in Plopsaland De Panne het nieuwe Heidiland officieel geopend. Bij die gelegenheid stelde Plopsa ook zijn eerste luchtballon voor. De exploitatie daarvan is in handen van Yves Lannoy Ballooning uit Meerhout. “Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf”, reageert zaakvoerder Yves Lannoy.

“Hier zijn we acht jaar mee bezig geweest”, doet de Kempense zaakvoerder het verhaal. “Via netwerking kwamen we bij Studio 100 en Plopsa met de juiste mensen in contact om uiteindelijk tot een landing te komen.”

De Plopsa-ballon heeft een luchtinhoud van 3.800 kubieke meter en werd in Tsjechië vervaardigd. Op de buitenkant worden een heleboel bekende Plopsa-figuren afgebeeld: Kabouter Plop, Bumba, Samson, Heidi, Wickie de Viking, Mega Mindy en Maja De Bij. In de mand kunnen naast de ballonvaarder 4 tot 5 personen plaatsnemen. “Een gezin met 2 of 3 kinderen”, duidt Yves Lannoy. De mand heeft een deurtje, wat het instappen van mensen met een beperking vergemakkelijkt.

Marketingdoeleinden
Plopsa zal de ballon gebruiken voor marketingdoeleinden. “Daarnaast zullen we deelnemen aan ballonmanifestaties in de Benelux, Duitsland en Polen, waar ze ook een park gaan bouwen. Op die manier brengen we hun figuren bij hun doelgroep, gezinnen met kinderen.”

Door de slechte weersomstandigheden werd de ballon maandag bij de presentatie in De Panne niet opgeblazen. De maidenflight vindt één van de komende weken plaats en daaraan wordt een bijzonder event gekoppeld. Voor Yves Lannoy Ballooning is dit de 8ste luchtballon in de vloot.