Ynse Van den Broeck, voorheen Van den Broeck-Beenckens uit Herentals, heeft een participatie genomen in K&F Elektro-techniek uit Olen. Huidig eigenaar/zaakvoerder Kris Haelen zal zich toeleggen op de operationele taken, Ynse Van den Broeck op het strategische.

K&F Elektro-techniek uit Olen is een jong bedrijf dat zich vooral toelegt op industriële elektriciteitswerken in bedrijven en de openbare sector, zowel op het vlak van nieuwbouw, renovatie als uitbreiding. Daarnaast is het bedrijf actief in datatransmissie, brand- en inbraakdetectie, toegangscontrole, enz. Recent werkte het mee aan de bouw van het postrevalidatiecentrum van To Walk Again bij AZ Herentals.

“Ik ken het bedrijf van vroeger”, vertelt Ynse Van den Broeck. Zelf komt hij uit de ijzerwarenwereld. “Een paar jaar geleden verkochten mijn vader en ik Van den Broeck-Beenckens – we waren toen de 11de generatie – aan een internationale holding en ik ben dan verder voor hen blijven werken. Daarna ben ik aan de slag gegaan voor Santens, ook een ijzerwarenhandel. Brugge heb ik mee geopend en nu zijn we bezig met een nieuwe vestiging in Herentals.”

Doorgroeien
Vanaf 1 oktober stopt hij bij Santens om zich volledig te kunnen concentreren op K&F. “Ik wou sowieso in de bouw actief blijven. K&F heeft een jong en dynamisch team en ze willen doorgroeien. Dat sprak mij aan, samen met de grotere projecten die ze uitvoeren”, aldus nog Ynse Van den Broeck.

Bij K&F Elektro-techniek werken 9 mensen. Op korte termijn wordt een aantal extra mensen gezocht om de geplande groei mee te ondersteunen.