De fabrikant en distributeur van vloerbedekking Yepp uit Turnhout opent volgende maand in het Waalse Gembloux een 2de showroom. Daarmee wil het zijn Franstalige klanten – houthandels, doe-het-zelfzaken, parketleggers,… – dichter bij huis bedienen. “Die vinden het vaak te moeilijk om naar Turnhout te komen”, vertelt medezaakvoerder Hans Declercq.

Yepp, wat staat voor Your Ecological Parquetry Partner, is gegroeid uit de parketafdeling van Houthandel Wouters. 10 jaar geleden werd beslist om de houthandelactiviteiten af te stoten. Sindsdien gaat het bedrijf door het leven als Yepp en legt het zich toe op de productie en distributie van houten parketvloeren, parket, laminaat, vinyl en toebehoren.

“Onze belangrijkste markt is België en verder zijn we actief in Luxemburg, Noord-Frankrijk, Franstalig Zwitserland en in het Ruhrgebied”, vertelt Hans Declercq. “We werken uitsluitend B2B. In onze nieuwe showroom in Gembloux zullen we onze Franstalige klanten ontvangen, eventueel met hun particuliere klanten wanneer ze zelf geen showroom hebben. Ook zullen we hen tonen hoe ze bepaalde opstellingen van producten kunnen maken in hun eigen toonzaal.”

Nieuwigheid
Yepp heeft zopas zijn eerste deelname aan Batibouw achter de rug en met succes. Het stelde er COREtec voor aan het grote publiek, een nieuwe vinylvloer die 100% water- en slijtvast is en direct te plaatsen is op bijna alle ondergronden. “Het is een product van USFloors, een Amerikaans bedrijf met Belgische eigenaars, waarvan wij de exclusieve distributie voor België hebben. Op een jaar tijd hebben we al een 200-tal verdeelpunten in België gecreëerd en dat is ons tot dusver met geen enkel ander product gelukt. Dat zegt iets over de vele mogelijkheden die COREtec biedt.”

Bij Yepp werkt een 30-tal mensen.