Würth zet goede voornemens om in fit@work project

FIT@WORK-zwMichel Oliebos, CEO van Würth Belux N.V, lanceert samen met Marathonman Stefaan Engels het fit@work project. Sportieve en minder sportieve medewerkers worden zo aangemoedigd om samen al lopend aan hun conditie en groepsdynamiek te werken. In totaal schreven ondertussen al meer dan 80 collega’s zich in. Naast het wekelijkse uurtje sporten is het ook de bedoeling om in groep aan een tiental gekende joggings, verspreid over gans België, deel te nemen.

Initiatiefnemer hiervan is CEO Michel Oliebos, die ondertussen ook zelf aan het trainen geslagen is. ‘Mijn persoonlijke doel is het lopen van de marathon van New York, aldus Michel Oliebos. “Via dit initiatief wil ik ook anderen mee de voordelen van sport leren kennen. Samen lopen zorgt niet alleen voor een betere conditie, maar creëert ook dynamiek: groepsbanden worden versterkt en medewerkers stellen zichzelf persoonlijke uitdagingen.”

Marathonman Stefaan Engels zet mee zijn schouders onder dit project. Deze Oost-Vlaamse duursporter liep eerder al 365 marathons in evenveel dagen en stelde zich onlangs een nieuwe persoonlijke uitdaging. In mei zal hij namelijk maar liefst 2272 kilometer dwars door België lopen, waarvan acht keer 100 kilometer. Medewerkers die het fit@work charter ondertekenden, ontvangen van hem professioneel advies en een trainingsschema op maat.

“Ondertussen liepen er al ruim 80 inschrijvingen binnen,” vertelt Luc Pijpers, system engineer bij Würth en mede-aanvoerder van het project. “Het gaat hier dan grotendeels om medewerkers die op de Turnhoutse hoofdzetel werken, maar ook in onze commerciële buitendienst geven vele accountmanagers dit initiatief in eigen regio vorm.”

Würth Belux N.V., onderdeel van de Würth groep, werd opgericht op 1 april 1964 en blaast volgend jaar 50 kaarsjes uit. Tot de klantenkring van Würth behoren hout- en metaalverwerkende bedrijven, de bouw- en installatiebranche, de automotive branche, de transportsector en vele andere takken van nijverheid en industrie.

Würth Belux N.V. levert zo’n 130.000 verschillende producten waaronder bevestigingsmaterialen, ankers en pluggen, Din & Norm, onderhouds-, lijm- en kitproducten, elektrische, perslucht- en handgereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, werkplaatsuitrusting en opbergsystemen, meubel- en bouwbeslag. Würth Belux N.V. behaalde in 2012 een jaaromzet van zo’n 62 miljoen euro.