Würth Belux schakel tussen onderwijs en industrie

Snooper+ Image LED 02Het gespecialiseerde segment in autodiagnose WOW! (Würth Online World) levert, in het kader van het project Diagnose Car, maar liefst drie gratis Snooper+ diagnosetoestellen aan technische scholen in Vlaanderen. Hiermee draagt Würth Belux uit Turnhout bij tot een hecht partnerschap met de auto-industrie.

Een werkplaats up-to-date houden is voor nijverheidsscholen geen eenvoudige klus. De techniek evolueert snel maar het budget van de scholen groeit niet evenredig mee. Zo kon tot voor kort een werkplaats autotechnieken al lang niet meer tippen aan de onderhoudswerkplaats van de gemiddelde werkgarage. Een initiatief van leraar autotechnieken Dirk Goyvaerts van TSM Mechelen bracht daar echter verandering in. Hij legde met succes contact met invoerders van enkele grote automerken en diende een projectvoorstel in om moderne wagens met diagnoseapparatuur gratis ter beschikking te stellen van scholen. Het project Diagnose Car was geboren.

Investeren in de toekomst, expertise ter beschikking stellen en informatie uitwisselen? Daar draagt Würth Belux N.V. graag zijn steentje toe bij. Het bedrijf stelde drie gratis Snooper+ systemen ter beschikking. “Op die manier investeert Würth niet alleen in de bekendheid van dit product bij toekomstige techniekers,” aldus Geert Janssens, manager van de Auto- en Cargodivisie bij Würth Belux N.V.,”maar stelt het scholen ook mee in staat om bij te blijven in deze snel evoluerende sector.”

Würth Belux N.V., onderdeel van de Würth groep en met hoofdzetel in Turnhout, werd opgericht op 1 april 1964 en blaast volgend jaar 50 kaarsjes uit. Vandaag telt Würth Belux N.V. zo’n 500 medewerkers. Een buitendienstorganisatie van 320 gespecialiseerde medewerkers en een uitgebreid netwerk van 29 shops zorgen voor de dienstverlening.