Wout_bij_Tod-BWereldkampioen veldrijden Wout Van Aert uit Lille wordt morgen, donderdag, op het koninklijk paleis ontvangen door koning Filip. Hij zal er bij die gelegenheid piekfijn uitzien en dat is de verdienste van Thomas Op de Beeck. De 25-jarige ondernemer opende twee maanden geleden in Herentals zijn winkel Tod-B Tailoring waar hij herenkleding op maat aanbiedt. “Ik ben heel fier en heel blij om Wout te mogen kleden”, zegt hij.

Thomas opende zijn winkel in de Fraikinstraat in Herentals op 12 december vorig jaar maar was voordien al een aantal maanden actief in herenkleding op maat. “Ik ging naar mensen thuis of op kantoor om met hen te praten en op te meten. Toch ervoer ik de noodzaak aan een stenen winkel waar mensen kunnen binnenlopen en vragen stellen.”

Weer meer pakken
Tod-B Tailoring speelt in op de stijgende belangstelling voor een pak op maat. “Steeds meer jongeren gaan weer pakken dragen”, weet de jonge ondernemer. “Onze ouders zijn de generatie bij wie het meer casual mocht zijn. Onze generatie grijpt weer terug naar de generatie daarvoor.” Zijn klanten zijn niet alleen jongeren maar situeren zich in alle leeftijdscategorieën.

Zijn toegevoegde waarde is het opmeten van de klant en het samen kiezen van de stof, de kleur, de knopen, het bepalen van het aantal knopen, enz. “Nee, ik maak de kostuums niet zelf, maar besteed dat uit aan fabrikanten. Ik heb kostuums vanaf 500 euro. Voor die prijs kan je dat hier niet doen. De dassen maak ik dan weer wel zelf.” Om zijn vaardigheden bij te spijkeren volgt hij nog een opleiding ‘Herenkleermaker op maat’ bij Syntra in Brussel.

Zelf gekoerst
Hoe Wout Van Aert dan bij hem terechtkomt? “Ik heb zelf ook gekoerst, op een hoog niveau toch wel, onder andere in de beloftenploeg van Quick-Step. Door longproblemen ben ik moeten stoppen. Op die manier kende ik Wout. Ik heb hem op zeker moment gebeld en hij zei meteen: ik wou je deze week nog zelf bellen. Zo is hij hier geweest en hebben we hem een mooi kostuum aangemeten. Naar de koning ga je ook niet iedere dag.”