Markant vzw, de organisatie voor ondernemende vrouwen, is een nieuwe zoektocht gestart naar kandidates voor de Womad Award 2018 en de Belofte 2018. Vorig jaar belandde Fabienne Verbeek, gedelegeerd bestuurder bij GNA in Herentals, bij de laatste 3 genomineerden in deze verkiezing van Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar. Nieuwe gegadigden kunnen zich registreren tot 19 november.

Jaarlijks gaan Markant vzw, Unizo en het Agentschap Innoveren en Ondernemen op zoek naar ambitieus vrouwelijk ondernemerschap, dit jaar al voor de 19de keer. De uiteindelijk overhandiging van de Womad Award gebeurt door koningin Mathilde.

Voorwaarden om te kunnen deelnemen is dat je minimum 5 jaar zelfstandige in hoofdberoep bent. Om in aanmerking te komen voor de Belofte ben je minimaal 1 en maximum 5 jaar zelfstandige in hoofdberoep. Nieuw dit jaar is dat je zelf ook iemand kunt nomineren.

Inschrijven en nomineren kunnen via deze link.

Afgelopen voorjaar ging de Womad Award naar het duo Adinda De Raedt en Froy Deryckere van Froy & Dind, een Antwerpse groot- en kleinhandel in ecologisch baby-, kinder- en dameskleding. In de categorie Belofte was er ook een Kempense kanshebster, de uit Westerlo afkomstige Lieke Biesemans van Stories by Mabel. Ook zij moest zich tevreden stellen met een troostprijs, want de winnares hier was Eef Coolen van duurzaam groenbedrijf Bolster uit Hasselt.