freetimeAan de Antwerpseweg in Geel heeft woonwinkel Freetime een nieuw filiaal geopend. Na Aarschot, Hasselt en Haacht gaat het om de vierde vestiging en de eerste in de Kempen. Algemeen zaakvoerder Pieter-Jan Troukens: “De ligging is economisch zeer interessant en er deed zich een mooie opportuniteit voor. We konden ons vestigen in een nieuw pand dat al meer dan een jaar leegstond omdat het bestemd was voor een kledingketen. Maar omdat de zienswijze van het stadsbestuur wijzigde, ging dat niet door. Geel is trouwens goed bereikbaar vanuit ons distributiecentrum in Aarschot. We vinden bovendien dat we een mooie aanvulling bieden op het aanbod in de Kempen. We waren een vestiging aan het bekijken in de regio Turnhout, Westerlo, Herentals en Mol, en Geel ligt mooi op dat kruispunt.”

Evolutie naar woonwinkel
Freetime bestaat al 40 jaar en evolueerde de jongste tien jaar van een doe-het-zelfzaak naar een complete winkel op het vlak van wonen, koken en decoratie. “We zijn een multi-merkenwinkel die zich richt op het mid-level, dus geen discounter maar ook geen designzaak”, benadrukt Troukens. “We zetten in op merken, anders dus dan een Ikea.”

Plannen voor meer vestigingen zijn er niet meteen. “We gaan eerst omzet halen in Geel en rustig verder kijken. We zijn een familiebedrijf en ik ga geen uitspraken doen dat we over zoveel jaren tien vestigingen willen hebben”, aldus Pieter-Jan Troukens.

In de nieuwe vestiging in Geel werken tien mensen. In alle Freetime-vestigingen en het hoofdkantoor in Aarschot samen, zijn er dat 48.