Woestenborghs Bouwbedrijf door Confederatie Bouw verkozen tot eindlaureaat“Jonge Aannemer” provincie Antwerpen

Woestenborghs Bouwbedrijf uit Merksplas werd door de Vlaamse Confederatie Bouw verkozen tot eindlaureaat “Jonge Aannemer 2013” voor de provincie Antwerpen. Het bedrijf bouwt woningen en appartementen in eigen beheer.  “Voor ons is dit de bevestiging dat onze manier van ondernemen in de smaak valt”, zegt zaakvoerder Inge Woestenborghs.

De prijs voor ‘Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar’ is een initiatief van de Vlaamse Confederatie Bouw en erkent en ondersteunt de jonge bedrijfsleiders van toonaangevende bedrijven in de bouwsector. De genomineerden worden voorgedragen door de lokale bouwconfederaties, die zo invloedrijke bedrijven uit hun streek belonen voor hun bijdrage aan de industrie en de beroepsvereniging.

Inge Woestenborghs werd dit jaar 40, voor haar het moment om mee te dingen naar de titel ‘Jonge Aannemer’. De cijfers van Woestenborgs liegen er niet om. Van 2010 tot 2012 zag het bedrijf, met in totaal 16 medewerkers, haar omzet verdubbelen. “We zijn een onderneming met een duidelijke filosofie”, zegt Woestenborghs. “Zo werken we enkel met geschoolde medewerkers. Tien van onze twaalf arbeiders zijn afgestudeerd aan het VITO Hoogstraten. De andere twee op nabijgelegen technische en beroepsscholen. We kiezen enkel voor werven in de omliggende regio, zodat ons personeel niet elke dag tijd verliest in de file.”

Het bedrijf werd in 1976 gesticht door vader Louis Woestenborghs. In 1998 stapte Inge mee in de zaak en in 2012 nam ze de dagelijkse leiding over. “Ook in de toekomst willen we blijven groeien. We blijven investeren in opleidingen  zodat onze organisatie tegen 2020 klaar is voor de evolutie naar het ‘bijna energieneutraal bouwen’. Daarnaast focussen we op een efficiënt en strak getimed bouwproces en op het aantrekken van beloftevolle bouwvakstudenten.”