Winterseizoen was niet slecht voor Artisport

alpineskienZe zijn ondertussen al volop bezig met het zomerseizoen. De verkoop van wandelaccessoires en kampeergerief bv. Artikelen voor trekkings.  Het winterseizoen is immers al afgewerkt. “Het was vrij goed”, zegt zaakvoerder Luc Vermeyen van Artisport in Zandhoven. Artisport is een nationale verdeler van sportgoederen.

Ze zitten 30 jaar in de business. Vader Vermeyen en zoon Luc hebben het belang van de wintersport al die jaren zien toenemen. “We zagen de verkoop met gemiddeld 4 tot 5% op jaarbasis groeien. De laatste jaren waren wat minder goed. We kunnen hooguit van enige stabilisatie spreken. De crisis, denk ik. Zeker de winter 2011/2012 was niet zo goed. Er was ook veel minder sneeuw. 2012/2013 was dan weer OK.”

Artisport fungeert als groothandel maar is ook agentuur voor verscheidene topmerken uit de sportwereld. Onder de gerenommeerde klanten van het bedrijf hoort oa. AS Adventure.

In de showroom in Zandhoven is alles ondertussen al in gereedheid gebracht voor het nieuwe winterseizoen. “Terwijl wij nog op de baan zijn voor de zomer moeten we wél al vooruit kijken. We mogen er nu al vanuit gaan dat de winter van de afgelopen maanden een positieve weerslag zal hebben op de verkoop. Wanneer de mensen van de sneeuw in eigen land hebben kunnen genieten willen ze het jaar d’r op beslist weer naar de Alpen.”

“Wij werken met een relatief kleine ploeg maar we doen het in de gegeven omstandigheden niet zo slecht”, zegt Luc Vermeyen nog.