Winnende app animeert kinderen in hotels

Hackaton Droidcon VanRoey.be DreamteamDrie jonge ontwikkelaaars van VanRoey.be hebben de internationale Hackaton Award gewonnen, een prestigieuze onderscheiding voor Android-developers. Ze ontwikkelden een app die een hotelverblijf voor gezinnen met kinderen aangenamer maakt door hen doorheen het hotel educatieve spelletjes te laten spelen. Het Turnhoutse bedrijf ziet nog heel wat potentieel in de app, onder meer in speeltuinen, pretparken en toeristische trekpleisters.

Droidcon is de jaarlijkse hoofmis voor Android-ontwikkelaars. Android is het meest verkochte besturingssysteem voor mobiele telefoons. Op Droidcon in Amsterdam konden developers met elkaar netwerken en nieuwe producten en apps ontdekken. Hackaton is een wedstrijd gekoppeld aan Droidcon. De opdracht dit jaar bestond erin een app te ontwikkelen die hotelgasten een aangenamer verblijf bezorgt, met het gebruik van de nieuwste technologieën.

Op zoek naar edelstenen
Pieter, Liviu en Andrei van VanRoey.be gingen de uitdaging aan en bedachten een app waarmee kinderen met de hulp van een tablet op een educatief verantwoorde manier worden geëntertaind. Zo kunnen ze bijvoorbeeld op schattenjacht. Doorheen het hotel gaan ze om ter snelst op zoek naar verschillende edelstenen. Die edelstenen zijn ‘beacons’ die op verschillende plaatsen in het hotel werden geplaatst en die draadloos met de app communiceren. De locatie van de edelstenen kan zo regelmatig veranderen. Ook memory is een mogelijk toepassing. Hierbij moeten de kinderen doorheen het hotel op zoek naar identieke afbeeldingen en die in de juiste volgorde afvinken.