de verswinkelSarah Beenaerts, de winnares van de Molse wedstrijd Win een Winkel, treedt voor het eerst naar buiten. Ze neemt deze dagen deel aan de braderij in Mol waar ze een eetstand uitbaat voor haar toekomstige winkel. Die brengt ze onder in een voormalige apotheek in de Statiestraat.

De wedstrijd had tot doel om de winkelleegstand in het centrum van Mol tegen te gaan en riep jonge ondernemers op om met ideeën te komen. Na een selectie- en coachingprocedure mocht Sarah Beenaerts (25 j.) de hoofdprijs, een cheque van 25.000 euro, in ontvangst nemen. Dat bedrag moet ze spenderen aan de inrichting van haar eigen winkel. Dat wordt De Verswinkel, waar klanten gezonde afhaalmaaltijden kunnen kopen, samen met andere lokale en verse voedingswaren.

Mogelijkheden bekijken
“Ik heb een hele tijd gezocht naar een geschikt pand en veel mogelijkheden bekeken”, vertelt de winnares. “Er waren enkele dilemma’s. Koos ik voor een AA-locatie en dus een duurdere of voor de rand waar ook nog wel passage is? Bovendien moest ik in het gebouw een professionele keuken kunnen installeren.” Uiteindelijk neemt ze straks haar intrek aan de Statiestraat 44. “Eerst moet ik nog helemaal verbouwen. Ik plan om in de loop van september open te gaan.”

Ze neemt nu deel aan de braderij om reclame te maken voor haar zaak. “Ik verkoop nu al gerechtjes die ik later ook in de winkel zal verkopen. Mensen krijgen een bokaaltje die ze als openingsactie later in de winkel kunnen komen vullen bij een minimumbesteding.” Wie de winkelwinnares persoonlijk wil begroeten, kan dat nu vrijdag en zondag. “De dagen daartussen ben ik aan het koken”, lacht ze.