de verswinkelSarah Beenaerts, die eerder dit jaar de wedstrijd Win en Winkel van de gemeente Mol won, opent op 13 september De Verswinkel. De overwinning bracht haar 25.000 euro op en die investeerde ze in een pand in de Statiestraat. In haar zaak zal ze (h)eerlijke maaltijden en producten verkopen.

Uit 10 genomineerden koos de wedstrijdjury uiteindelijk dit project van de 25-jarige onderneemster. Die krijgt de gelegenheid om haar droom waar te maken. Aan de Statiestraat 44 bouwde Sarah Beenaerts de voorbije weken een voormalige apotheek om tot een voedingswinkel met een open keuken.

Ecologisch
De producten die ze zal verkopen, zijn onder meer soep en bereide maaltijden, lunch, bulkverkoop van zaden, granen, noten en tot slot streekproducten. Ze gebruikt glazen potten met een waarborgsysteem en natuurlijke wegwerpverpakkingen om zo ecologisch mogelijk te werken.

Klanten zijn welkom van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 20 uur. Met dat late openingsuur wil ze zoveel mogelijk klanten uit haar doelgroep van dienst zijn. “Ik hoop op veel feedback van mijn klanten. Zowel digitaal als in de winkel vind je een ideeënbus, want elke suggestie is welkom.”

De wedstrijd Win een Winkel had tot doel mee een antwoord te bieden aan de winkelleegstand in het centrum van Mol.