Winkels Peeters-Govers stappen over naar Albert Heijn

peeters-goversGroep Peeters-Govers en Albert Heijn hebben een overeenstemming bereikt om de winkels van Peeters-Govers te integreren in het AH-netwerk. Ze zullen ook het uitzicht krijgen van AH. “Al zullen we op de een of andere manier de naam Peeters-Govers nog mee communiceren om daar ons familiebedrijf mee te blijven linken”, zegt Jan Peeters van Groep Peeters-Govers, die zopas nog de Prijs Ondernemen 2015 van Voka-Kempen binnen rijfde.

De eerste contacten met Albert Heijn dateren van 2011. Jan Peeters: “Een consultant bracht ons toen bijeen maar we zijn daar verder niet op ingegaan. We hadden dan later opnieuw contact in verband met één van onze vestigingen en toen hebben ze hun interne keuken getoond. Het verbaasde ons hoe sterk we mekaars visie deelden.”

Franchisezaken
De PG-winkels maakten tot dusver deel uit van het Alvo-netwerk. “Dat ruilen we nu in voor Albert Heijn met dit verschil dat de AH-look nadrukkelijker aanwezig zal zijn.” Het gaat om acht vestigingen, zowel de huidige als toekomstige zoals de geplande op Turnova in Turnhout. Albert Heijn zal ze integreren als franchisenemers. “We geloven beide in de kracht van een sterke franchiseformule als instrument voor gemotiveerde ondernemers. Onze gezamenlijke ambitie is overduidelijk, we willen samen groeien om zo een succesverhaal neer te zetten”, zegt Luc de Baets, general manager van Albert Heijn België. 

Voor Groep Peeters-Govers kadert de stap in een hernieuwde toekomstvisie. “Daarbij werd niet alleen kritisch gekeken naar de eigen bedrijfsvoering, maar werden ook de bestaande marktsituatie en alle concurrenten zorgvuldig onder de loep genomen. Het franchiseconcept van Albert Heijn bleek perfect aan te sluiten bij de toekomst die Peeters-Govers voor zichzelf had uitgetekend”, aldus Jan Peeters. “Ik ben overtuigd dat Albert Heijn met zijn talloze initiatieven op het gebied van klantvriendelijkheid, assortiment, logistieke efficiëntie, communicatie en ecologie de sterkste en meest toekomstgerichte formule op de markt in handen heeft.”