Winkels Mayerline nu in handen van modeketen JBC

jbcDe Belgische modeketen JBC, met hoofdkwartier in Houthalen, neemt een meerderheidsbelang van 85 procent in Mayerline. De winkelketen is gespecialiseerd in damesmode en telt ook heel wat winkels in de Kempense regio, net zoals JBC. 15 procent blijft in de handen van de familie Geurts-Meyer, de voormalige meerderheidsaandeelhouders. De overname gebeurt via de familieholding Claes Retail Group (CRG). “De overname maakt onderdeel uit van een logisch groeiproces” en is een “uitdagend en boeiend verhaal”, zegt Bart Claes, CEO van JBC. “De keuze voor de overname van een modeketen met complementair aanbod zoals Mayerline, brengt de Claes Retail Groep in één keer een grote stap vooruit.” Eind augustus verwacht CRG de deal af te ronden, die er kwam op vraag van de familie Geurts-Meyer. JBC zou door de overname een kwart groter worden.

De huidige koers van Mayerline wordt behouden. Zo blijft Patrik Geurts de CEO van Mayerline. “De winkels van Mayerline, die zich richten op damesmode, zijn perfect complementair met de JBC-winkels, die zich eerder toespitsen op betaalbare mode voor jonge gezinnen met kinderen”, aldus Bart Claes. De twee ketens blijven apart bestaan, als twee aparte merken. Ze zullen dus allebei in het straatbeeld van onder andere Herentals, Turnhout en andere Kempense gemeenten te zien blijven.  “Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van Mayerline. Ik blik tevreden en voldaan terug op onze geschiedenis, het bedrijf is in goede handen en ik kijk de toekomst van Mayerline met vertrouwen tegemoet”, zegt Maurice Meyer.

Mayerline telt 44 winkels en 15 shops in ons land en stelt meer dan 320 mensen te werk. Het bedrijf draait een omzet van 53,6 miljoen euro. JBC telt 130 winkels in België en Luxemburg en stelt direct en indirect meer dan 1.300 mensen te werk. Het bedrijf is goed voor een omzet van 256 miljoen euro, waarmee het naar eigen zeggen de derde modeketen van België is.