Winkel dicht door wegenwerken maar extra acties voor klanten

IT-sComputerbedrijf IT-s heeft noodgedwongen zijn winkel aan de Turnhoutsebaan in Dessel tijdelijk moeten sluiten wegens de wegenwerken voor de deur. Maar zaakvoerder Tom Van Bavel blijft niet bij de pakken zitten. Met kortingsacties probeert hij klanten naar de tweede winkel in Mol te lokken. Ook worden tijdelijk kapotte computers en laptops gratis opgehaald voor herstelling.

IT-s heeft uiteindelijk het hoofd moeten buigen. In september vorig jaar begonnen de wegwerkzaamheden tussen Retie en Dessel waardoor alle doorgaand verkeer tussen Turnhout en Mol moet omrijden. “Aanvankelijk was er sprake dat er een bepaalde bereikbaarheid zou zijn over de werf, maar dat bleek nadien niet zo. Omdat de signalisatie via de omleiding volgens ons onvoldoende was, hebben we als handelaars zelf bordjes gezet maar die heeft de gemeente wat later verwijderd. Vanaf dan zagen we de omzet flink terugvallen”, aldus Van Bavel.

Vaste kosten blijven
Eind december ging de winkel in Dessel tijdelijk dicht. 6,5 km verder heeft IT’s in Mol een tweede winkel en de bedoeling is dat klanten de weg naar daar vinden. En daarvoor komt het bedrijf met een originele actie. “Als tegemoetkoming voor het ongemak om tot hier te komen, bieden we speciale kortingen aan voor mensen uit Retie, Dessel, Arendonk en Oud-Turnhout”, vertelt de zaakvoerder. “We checken dat door hen in te schrijven in ons klantenbestand.” Daarnaast is er de gratis ophaaldienst voor kapotte computers. “Ondertussen blijven de vaste kosten voor de winkel in Dessel wel lopen”, benadrukt Tom Van Bavel.

In principe duren de wegwerkzaamheden tot einde juni, maar de zaakvoerder gaat er vanuit dat die timing niet zal worden gehaald.