Wings ondertekent als eerste gedragscode elektronische facturatie

wings logoWings uit Heist-op-den-Berg ondertekende als eerste ontwikkelaar van boekhoudsoftware de gedragscode voor elektronische facturatie van de FOD Administratieve Vereenvoudiging. “Dit betekent dat Wings de mogelijkheden van elektronische facturatie niet alleen maximaal uitbouwt in zijn software, maar dat we ook zelf het goede voorbeeld geven aan onze eigen klanten”, zegt zaakvoerder Jan Sprengers. Inmiddels hebben al acht bedrijven de gedragscode ondertekend, waarbij Wings dus de allereerste producent van boekhoudsoftware is. Bedrijven die de gedragscode ondertekenen, engageren zich tot een aantal principes, waaronder geen extra kosten voor de e-factuur, de vrije keuze voor de klant, gelijkwaardigheid,… Bij inbreuken op de gedragscode door een ondertekenaar kan de FOD Economie optreden.

Om het vertrouwen in de elektronische factuur bij klanten te bevorderen en het gebruik te promoten, kunnen bedrijven de ‘Gedragscode e-Invoicing’ is in het leven geroepen om het vertrouwen in de elektronische factuur bij klanten te bevorderen en het gebruik te promoten. Sinds 1 januari 2013 bestaat er geen wettelijk verschil meer tussen een papieren en een elektronische factuur. Facturen moeten niet langer op papier in grote kartonnen dozen bewaard worden, een elektronisch archief kan ook.

“Als ontwikkelaar van business software implementeerde Wings al maximaal de mogelijkheden van elektronische facturatie in zijn programma’s”, vertelt Sprengers. “Klanten kunnen samen met ons zelfs overschakelen op een volledig digitale boekhouding, waarvan de e-factuur slechts één onderdeel vormt.” Wings wordt geleid door de broers Mark en Jan Sprengers en bestaat sinds 1983. Het bedrijf uit Heist-op-den-Berg telt zes werknemers en bedient 3000 klanten. Dat zijn meestal KMO’s, maar ook zo’n 300 boekhoud- en accountantskantoren. Jaarlijks realiseert het bedrijf een omzet van ongeveer 1 miljoen euro (zuiver omzet uit de door ons zelf ontwikkelde standaardsoftware voor administratie).