Zeepproducent Wimpau bouwt een nieuwe vestiging naast het huidige bedrijfspand in Eindhout-Laakdal. De investering dringt zich op door plaatsgebrek en is goed voor 2,5 miljoen euro. Het is al de 3de uitbreiding in 15 jaar voor het bedrijf.

Wimpau produceert poetsproducten, waterhandelingsproducten voor zwembaden en jacuzzi’s en is een groothandel in hygiënische papierwaren. De huismerkproducten gaan naar de groothandel in heel Europa en tegelijk wordt er ook geproduceerd onder private label.

Eind dit jaar klaar
De nieuwe vestiging komt naast de huidige locatie aan de Kanaalweg in Eindhout en zal een oppervlakte hebben van 2.500m2 voor de magazijnen en de productieruimte. Daarnaast komt er 250m2 kantoorruimte. Om extra plaats te creëren wordt in de hoogte gebouwd tot 12 meter. In principe start de aannemer in april met de bouwwerkzaamheden zodat die eind dit jaar klaar zijn.

Zaakvoerders van Wimpau zijn de broers Wim en Paul Beyens. Hun vader Ferdinand richtte het bedrijf in 1966 op. Sinds 2002 is de onderneming gevestigd in Eindhout.