Wilms, Sanofi en Dienstenthuis genomineerd voor De Kempenaar 2016

DSC_2820ETION Kempen heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de jaarlijkse onderscheiding De Kempenaar 2016. Op 17 oktober weten we wie bouwbedrijf Vanhout uit Geel opvolgt.

De eerste is Wilms uit Meerhout, fabrikant van rolluiken, zonwering en ventilatie. Het bedrijf nam recent een nieuwe lakkerij in gebruik en zet sterk in op innovatieve producten. Nog genomineerd is Sanofi uit Geel, het vroegere Genzyme, dat momenteel 300 miljoen investeert in zijn Kempense vestiging en er 620 mensen tewerkstelt. De derde genomineerde is Dienstenthuis, een dienstenchequebedrijf met Turnhout als thuisbasis en met 750 medewerkers en 4.600 klanten in de Kempen.

Andere boeg
Voor de jaarlijkse verkiezing van De Kempenaar gooide organisator ETION Kempen het dit jaar over een andere boeg. Iedereen kreeg de kans om een bedrijf te nomineren en daaruit maakte de jury een selectie van de 3 genomineerden.

Andere ondernemers bepalen mee wie de winnaar wordt. Ze kunnen stemmen via de website en die punten tellen voor 1/3de mee. Nog eens 1/3de van de punten wordt bepaald door de ETION-stuurgroep en het laatste 1/3de komt van de aanwezigen op de uitreiking op 17 oktober. Rik Torfs, rector van de KU Leuven, geeft bij deze gelegenheid zijn visie op de interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven.