Wijngroothandel palmt vroeger eierbedrijf in

Jess Van Weert en Koen Peeters.

Jess Van Weert en Koen Peeters.

Woensdag opent wijnbedrijf Vincero Wines zijn deuren aan de Zammelseweg in Oosterlo (Geel). De wijngroothandel is ondergebracht in het vroegere pand van eierexportbedrijf Verbeeck. “Het is te zeggen, we nemen er ongeveer 1/3de van in gebruik”, legt Jess Van Weert uit, de chef en eigenaar van gastronomisch restaurant A la carte in Heist-op-den-Berg, die Vincero Wines runt samen met Koen Peeters. Van Weert woont trouwens in Oosterlo.

Vincero Wines bestaat nog maar negen maanden en verkocht naar eigen zeggen tot dusver al 50.000 flessen wijn. “We importeren wijn en verdelen die verder, via onze webshop maar ook veel richting de horeca”, aldus Jess Van Weert. “Om je een idee te geven: de wijnen die Booze Place uit Lier levert aan zijn driehonderd horecazaken, komen allemaal van ons.” Maar Vincero Wines levert ook rechtstreeks aan de horeca en werkt daarvoor met zelfstandige verkopers. Hun horeca-assortiment omvat een 300-tal referenties, dat voor de particulieren een 100-tal.

Exclusief aanbod
Vanuit de nieuwe locatie worden ook wijnen particulier verkocht. “Omdat we zelf importeren, kunnen we wijnen aanbieden aan scherpe prijzen. Onlangs namen we een participatie in een Zuid-Afrikaans wijndomein waardoor we nu voor 1/3de eigenaar zijn en de wijnen goedkoop kunnen aankopen. We willen een exclusief aanbod om te concurreren met de supermarkten.”

Vincero Wines maakt deel uit van de Groep Delicious, die verder bestaat uit Restaurant A la carte, Feestservice Jess Van Weert en ’t Kipke, een groothandel in gevogelte.